Istaknuto
09.01.2018.

"Fantom u operi" Andrewa Lloyda Webbera na Broadwayu je premijerno zaigrao 9. siječnja 1988. godine. Riječ je o najdugovječnijem brodvejskom mjuziklu koji oduševljava u svakom aspektu. Ovaj kazališni spektakl odražava i razlike između američkog i europskog pristupa kulturnim sadržajima.

06.01.2018.

Animirani filmovi nisu samo za djecu, a u ovoj filmolisti donosimo izbor filmova koji zadivljuju svojom pričom, animacijom i originalnošću.

Glazba

Najpopularniji svjetski big band The Glenn Miller Orchestra ponovno u Lisinskom

29.12.2014. Ziher.hr
Foto: Twillight Promotion

Foto: Twillight Promotion

U ponedeljak 19. siječnja u zagrebrebačku koncertnu dvoranu Lisinski ponovo stiže najpopularniji i najtraženiji svjetski big band The Glenn Miller Orchestra, čiji jedinstveni zvuk vole gotovo svi koji vole plesnu glazbu.

Baš zbog svojeg jedinstvenog zvuka, Glenn Miller Orchestra smatra se jednim od najvećih sastava svih vremena. Njihov unikatan, prepoznatljiv zvuk baziran je na klarinetu, dva alt saksofona i dva tenor saksofona. Priča kaže da je taj karakterističan zvuk nastao slučajno – tijekom jednog koncerta, glazbenik na prvoj trubi ozlijedio je usnicu pa je njegove dionice morao zamijeniti klarinet – i tako se rodio the Glenn Miller Sound.

U Lisinskom publika će moći uživati u legendarnim skladbama poput Moonlight Serenade, Somewhere Over the Rainbow, In the Mood, Rhapsody in Blue, Chattanooga Choo Choo te mnogima drugima iz njihovog bogatog repertoara koji danas broji preko 1700 skladbi, među kojima se nalaze i pjesme novijeg datuma napravljene u originalnim Glenn Millerovim aranžmanima.

Sadašnji Glenn Miller Orchestra oformljen je 1956. godine i od tada je konstantno na turneji, svirajući u prosjeku 300 live nastupa godišnje na kojima ih čuje oko 500 000 ljudi diljem cijelog svijeta. Danas, više od 60 godina otkad je publika prvi puta zavoljela uspješni Miller Sound, članovi sastava nastavljaju tradiciju i sviraju mnoge originalne Millerove aranžmane, kao i mnoge suvremene skladbe aranžirane i izvedene u Millerovom stilu.

U Zagrebu će Glenn Miller Orchestra nastupiti  vođeni Nizozemcem Wilom Saldenom, ravnateljem orkestra za Europu. Početak koncerta je najavljen za 20 sati, a cijene ulaznica iznose od 160 do 220 kn.

(Visited 125 times, 1 visits today)

Komentari