Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Film

Nakon 5 godina planiranja zaživio je projekt dokumentarca o Kurt Cobainu

10.01.2013. Ora InesVrijeme čitanja: 1 minuta
http://www.facebook.com/cobainofficial

http://www.facebook.com/cobainofficial

U intervjuu za NME, redatelj Brett Morgen koji je nedavno režirao dokumentarac Rolling Stonesa ”Crossfire hurricane” , izjavio je da se nada da će njegov dokumentarac o Kurt Cobainu na kojem radi već godinama biti ”the Wall ove generacije”. Courtney Love i Cobain imanje naveli su Morgena da napravi film koji će istražiti život pokojnog frontmena Nirvane, a projekt je zaživio nakon pet godina planiranja. Morgen je u intervjuu izjavio : ” Ako mislite o Kurtu, on je kontradikcija. Mogao je biti iskren i osjećajan, a također ironičan i sarkastičan. Bio je slatko i kiselo. Bio je nevjerojatno duhovit, a film mora odražavati njegov duh.” Iako mnogi misle da se Kurtova ostavština bazira samo na glazbi Morgen tvrdi suprotno i želi svojim dokumentarcem upoznati ljude s Kurtovom riznicom stripova, slikama te njegovim super 8 filmova.

Iako Morgen zvuči poprilično entuzijastično što se tiče ovoga projekta, komentari na portalima nisu baš pozitivni. Tvrde da je ovo samo jedna od pretencioznih izjava nadobudnog redatelja te da im je dosta slušanja o ”zvijezdama” koje završe tragično po pitanju ”high lifea”. Kurt je svoj život zaista tragično skončao, alii uzdizanje filma kao ”the Wall” ove generancije možda je malo previše optimistična izjava. Kako bilo da bilo,nadamo se Morgen neće nakon ovog visokog leta nisko pasti.

 

(Visited 60 times, 1 visits today)

Komentari