Istaknuto
20.08.2017.

Dadaizam, kao umjetnički pokret, na svojim marginama skriva imena umjetnica koja zaslužuju da se svjetlo i pozornost skrene na njihov rad.

08.08.2017.

Pozadina mog romana, nazovimo ga tako, ili bolje – motiv zašto sam ga krenuo pisati jest hommage mojoj babi i dedi, zakletim antifašistima, ljudima koji su bili u logorima, austrijskim, mađarskim i ustaškim, ljudima koji su cijeli život krvavo radili za male nadnice, ljudima koji su odbili penziju jer su vidjeli da i komunisti kradu.

Film

Nakon četiri godine Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa imaju svoju premijeru

04.08.2014. Lucija Klarić
FOTO: facebook.com

FOTO: facebook.com

I loš film bolji je ako ima seksa, a svakom dobrom filmu koji ga nema, nedostaje mu – jedno je od prešutnih pravila među ljubiteljima i stvaraocima sedme umjetnosti.

U susret premijeri koja će se održati sutra (5.kolovoza) na Hercegnovskom filmskom festivalu, izašao je bonus trailer filma Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa, crnogorskog redatelja Nikole Vukčevića s kojim smo razgovarali prilikom finiširanja Dječaka, njegovog drugog dugometražnog filma. Trailer pod naslovom “Jel ima seksa u Podgorici” direktno odgovara na navedeno prešutno pravilo filmske industrije i zapečaćuje niz materijala koji nas je namamio da popratimo priču iza ovoga filma. Uz dosad prezentirani trailer “Stankova osveta”, Nikola je ostvario suradnju s Damirom Urbanom koji osim što je posebni gost u filmu, je prepustio režiju spota za svoj novi singl “Ne brini” upravo Nikoli, sve u cilju promocije Dječaka.

Ova crnogorska-hrvatska koprodukcija svoju je četvorogodišnju trku završila u velikom stilu. Ulaznice za premijeru rasprodane su u zavidnom rekordnom roku od samo tri sata. S upečatljivim imenima kao što su Goran Bogdan, Momčilo Otasević i Emir Hadzihafisbegović i atraktivnim lokacijama poput Londona, nije ni čudo da se ovaj film itekako ove četiri godine željno iščekivao.

U intervjuu za crnogorski portal mondo.me, redatelj Nikola Vukčević najavio je i Dječake kao goste filmskog festivala u Niši. Glasa o hrvatskom distributeru još nema, ali svakako željno iščekujemo da film (s obzirom i na domaći dio ekipe) što prije pristigne i na naše prostore. Zasad možemo samo vrijednoj ekipi držati palčeve da sutra ispune sva očekivanja znatiželjne publike Herceg Novog.

Komentari