Istaknuto
15.03.2018.

Ususret koncertnoj promociji novog EP-a “Valovi” u Močvari ovog petka razgovarali smo s pjevačicom i gitaristicom Lucijom Ivšić i novim bubnjarem Goranom Nježićem o planovima Punčki, ljetu i uspomenama.

11.03.2018.

"Comic Sans" Nevija Marasovića komičan je prikaz odnosa između oca i sina koji se silno razliku, ali su i silno nalik jedan drugome.

Vizart

Nalazi stijena s rezbarijama starim 6 000 godina

10.07.2013. Eleonora Glišić
Foto: screenshot/ Huffington post

Foto: screenshot/ Huffington post

Arheolozi su u Meksiku ovaj tjedan naišli na riznicu umjetnosti iz kamenog doba. Veliki nalazi obuhvaćaju zbirku od 500 stijena s rezbarijama koje su pronađene kraj planine za koju se vjeruje da je stara preko 6 000 godina. Rezbarije, otkrivene u regiji Coahuili, prikazuju niz koncentričnih uzoraka i valovitih linija, od kojih neke podsjećaju na ribe i jelene. Znanstvenici iz meksičkog Nacionalnog instituta za antroplogiju i povijest vjeruju da je planinsko područje bilo dom za lovce-sakupljače kamenog doba koji su rezbarije vjerojatno koristili u svrhu komunikacije. Gotovo 8 000 pojedinačnih petroglifa identificirano je na području dužem od 3 kilometra na sjeveru Meksika, koji je poznat po brojnim nalazima drevne umjetnosti. Ranije ove godine znanstvenici su otkrili i gotovo 5 000 očuvanih pećinskih crteža u obližnjoj meksičkoj državi Tamaulipas.

(Visited 17 times, 1 visits today)

Komentari