Istaknuto
08.08.2017.

Pozadina mog romana, nazovimo ga tako, ili bolje – motiv zašto sam ga krenuo pisati jest hommage mojoj babi i dedi, zakletim antifašistima, ljudima koji su bili u logorima, austrijskim, mađarskim i ustaškim, ljudima koji su cijeli život krvavo radili za male nadnice, ljudima koji su odbili penziju jer su vidjeli da i komunisti kradu.

03.08.2017.

Nedavno je završeno drugo izdanje festivala Re:Think Sisak. Zidove grada oslikalo je nekoliko stranih street art umjetnika, a veličanstvene murale Sisku je ostavilo i nekoliko hrvatskih umjetnika. Cilj je festivala probuditi grad i promijeniti lošu sliku Siska koja je stvorena u medijima.

Film

Neil Patrick Harris vodit će 87. dodjelu Oscara

16.10.2014. Laura Sinovčić

10710671_10152456028553697_4373088566810640624_n

Sezona nagrađivanja polako je počela, a Variety je u pravom tenutku odlučio najaviti novog voditelja najpoznatije filmske nagrade na svijetu. Naime, 22. veljače, kada će zlatan kipić biti uručen najboljim filmskim ostvarenjima te ljudima iza istih, kroz ceremoniju vodit će nas Neil Patrick Harris.

Harris je svima poznat ponajviše iz humoristične serije How I Met Your Mother, no njegova karijera je napredovala u svim smjerovima od samih početaka na kazališnim daskama. Trenutačno ga možemo gledati u napetom trileru Davida Finchera Gone Girl, a da je spreman kročiti na pozornicu slavnog Dolby Threatrea u Los Angelesu pokazuje i činjenica kako je ove godine bio zadužen i za vođenje Tony Awardsa i Emmyja.

Poznavajući Harrisa, dodjela Oscara bit će ispunjena brojnim glazbenim i plesnim točkama, i samo se nadamo da humor i zabava neće biti isforsirani kao što su bili u slučaju najgoreg voditeljskog para, Jamesa Franca i Anne Hathaway. Od dodjele nas još uvijek dijeli nekoliko mjeseci, a do tada imamo prilike uživati u najboljim filmovima godine koji nam tek stižu u kina!

 

Komentari