Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Knjige

Neka stih bude s vama!

16.03.2013. Hrvoje Korbar
Foto: USA Today/ Quirk Books

Foto: USA Today/ Quirk Books

Ratovi zvijezda su jedna od najpoznatijih filmskih franšiza prošlog stoljeća. Nakon šest igranih nastavaka, uslijedio je i animirani nastavak, animirana serija, a planira se i niz novih nastavaka. Ne treba zaboraviti i brojne romane koji imaju licencu Lucasfilma da stvore neki novi dio univerzuma Ratova zvijezda. Upravo se u tu skupinu ubraja i projekt William Shakespeare`s Star Wars : Verily, a New Hope. 

Projekt Iana Doeschera najavljen je parafrazom slavne krilatice May the Force be with you, a radi se o predstavljanju radnje originalne trilogije (IV, V i VI epizode) u stilu – Williama Shakespeare, barda engleske književnosti. Čitava priča o mladoj princezi Lei i njenom izgubljenom bratu Lukeu, koji se zajedno bore protiv zlog Darth Vadera i galaktičkog carstva bit će ispričana za nekim od negativaca ili zapleta karakterističnih za Shakespeareove tragedije, a cijela priča bit će iznesena u stihu – jambskom petercu kojim je pisao i bard.

Nažalost, službena web stranica ne nudi nam ništa osim naslovnice knjige, tako da ćemo morati pričekati 2. srpnja kada knjiga izlazi u Americi i na Amazonu po cijeni od 14, 95$.

(Visited 36 times, 1 visits today)

Komentari