Istaknuto
17.08.2018.

Ove godine već smo imali prilike gledati nekoliko kvalitetnih hrvatskih naslova, a što u nastavku gledamo na velikom platnu donosimo u jesenskom pregledu.

16.08.2018.

Iako zadnjih godina nije u naponu snage, Madonna je kroz 35 godina karijere definirala glazbenu scenu kakvu poznajemo danas. Njezin 60. rođendan prilika je da se podsjetimo na veliku karijeru koja je promijenila svijet.

Knjige

Neka stih bude s vama!

16.03.2013. Hrvoje Korbar
Foto: USA Today/ Quirk Books

Foto: USA Today/ Quirk Books

Ratovi zvijezda su jedna od najpoznatijih filmskih franšiza prošlog stoljeća. Nakon šest igranih nastavaka, uslijedio je i animirani nastavak, animirana serija, a planira se i niz novih nastavaka. Ne treba zaboraviti i brojne romane koji imaju licencu Lucasfilma da stvore neki novi dio univerzuma Ratova zvijezda. Upravo se u tu skupinu ubraja i projekt William Shakespeare`s Star Wars : Verily, a New Hope. 

Projekt Iana Doeschera najavljen je parafrazom slavne krilatice May the Force be with you, a radi se o predstavljanju radnje originalne trilogije (IV, V i VI epizode) u stilu – Williama Shakespeare, barda engleske književnosti. Čitava priča o mladoj princezi Lei i njenom izgubljenom bratu Lukeu, koji se zajedno bore protiv zlog Darth Vadera i galaktičkog carstva bit će ispričana za nekim od negativaca ili zapleta karakterističnih za Shakespeareove tragedije, a cijela priča bit će iznesena u stihu – jambskom petercu kojim je pisao i bard.

Nažalost, službena web stranica ne nudi nam ništa osim naslovnice knjige, tako da ćemo morati pričekati 2. srpnja kada knjiga izlazi u Americi i na Amazonu po cijeni od 14, 95$.

(Visited 39 times, 1 visits today)

Komentari