Istaknuto
19.11.2018.

Pulska Arena, 19. lipnja. Spremni smo.

14.11.2018.

Otvaramo ti vrata Ziher zajednice - pridruži nam se!

Knjige

Neka stih bude s vama!

16.03.2013. Hrvoje Korbar
Foto: USA Today/ Quirk Books

Foto: USA Today/ Quirk Books

Ratovi zvijezda su jedna od najpoznatijih filmskih franšiza prošlog stoljeća. Nakon šest igranih nastavaka, uslijedio je i animirani nastavak, animirana serija, a planira se i niz novih nastavaka. Ne treba zaboraviti i brojne romane koji imaju licencu Lucasfilma da stvore neki novi dio univerzuma Ratova zvijezda. Upravo se u tu skupinu ubraja i projekt William Shakespeare`s Star Wars : Verily, a New Hope. 

Projekt Iana Doeschera najavljen je parafrazom slavne krilatice May the Force be with you, a radi se o predstavljanju radnje originalne trilogije (IV, V i VI epizode) u stilu – Williama Shakespeare, barda engleske književnosti. Čitava priča o mladoj princezi Lei i njenom izgubljenom bratu Lukeu, koji se zajedno bore protiv zlog Darth Vadera i galaktičkog carstva bit će ispričana za nekim od negativaca ili zapleta karakterističnih za Shakespeareove tragedije, a cijela priča bit će iznesena u stihu – jambskom petercu kojim je pisao i bard.

Nažalost, službena web stranica ne nudi nam ništa osim naslovnice knjige, tako da ćemo morati pričekati 2. srpnja kada knjiga izlazi u Americi i na Amazonu po cijeni od 14, 95$.

(Visited 44 times, 1 visits today)

Komentari