Istaknuto
21.06.2018.

"Katalonac" je naizgled neobavezna predstava koja će znalački nenametljivo, zakrivena smijehom, u gledatelju zatitrati neke mnogo dublje žice, vrlo aktualne u našem društvu.

20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

Vizart

Nekonvencionalne umjetnine i unikatni predmeti na 7. artOmatu

02.12.2016. Katarina JukićFoto: hdlu.hr/screenshot

Sajam nekonvencionalnih umjetničkih predmeta – artOmat, ove će se godine, sedme za redom, održavati od 16. do 23. prosinca u Meštrovićevu paviljonu. Temeljna je ideja sajma omogućiti kupnju originalnih predmeta, podržavajući pritom mikro-proizvodnju koja rezultira unikatnim proizvodima. ArtOmat nadopunjuje Advent u Zagrebu stvaranjem prilike za kupnju jedinstvenih božićnih poklona.

Jedan je od glavnih ciljeva artOmata inspirirati publiku putem jedinstvenih i interaktivnih događanja pa osim izložbeno-prodajnog sajma, program artOmata sadrži još edukativni i umjetnički segment. Na taj način sajam povezuje različite sudionike kreativne scene, potiče kolaborativne umjetničke projekte, aktivno sudjelujući u razvoju kulturne scene grada Zagreba.

Na sajmu će svoje radove predstaviti čak 70 izlagača, a ulaz na sajam, kao i sav popratni program je besplatan. Otvorenje sajma je u petak, 16. prosinca, u 19 sati. Vikendom će artOmat biti otvoren od 11 do 21 sat, a tijekom tjedna od 12 do 21 sat.

(Visited 52 times, 1 visits today)

Komentari