Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Vizart

Nevjerovatno realistične slike Nathana Walsha

09.04.2013. Sunčana Bošnjak Brkić
Foto: screenshot / Nathan Walsh

Foto: screenshot / Nathan Walsh

Nathan Walsh britanski je slikar koji svojim nevjerovatno detaljnim djelima odaje počast velikim gradovima kao što su New York i Chicago. Za razliku od drugih modernih realističnih slikara, Walsh se ne oslanja isključivo na kameru prilikom izrade svojih slika. Za jednu sliku stvori čak stotinjak skica kako bi vjerno prikazao urbanu sliku grada, a za taj proces mu je potrebno otprilike četiri mjeseca.

Foto: screenshot / Nathan Walsh

Foto: screenshot / Nathan Walsh

Naporan rad isplati se – rezultat su živahne, nevjerovatno kompleksne slike, koje Walsh na svojoj web stranici opisuje slijedećim: “Fasciniran sam gradom, njegovom vizualnom slojevitošću, i konstantiom promjenom. Slikam kako bih zaustavio djelić tih promjena  na platnu i vizualizirao iskustvo življenja u gradu.” Tokom ove godine, Walsh će otvoriti izložbu svojih radova u njujorškoj galeriji Bernarducci Meisel. Ovaj umjetnik je i ljubitelj tehnologije pa je surađivao na izradi aplikacije Repentir, koja bi korisnicima omogućila pogled na razne faze stvaranja slike.

(Visited 78 times, 1 visits today)

Komentari