Istaknuto
09.01.2018.

"Fantom u operi" Andrewa Lloyda Webbera na Broadwayu je premijerno zaigrao 9. siječnja 1988. godine. Riječ je o najdugovječnijem brodvejskom mjuziklu koji oduševljava u svakom aspektu. Ovaj kazališni spektakl odražava i razlike između američkog i europskog pristupa kulturnim sadržajima.

06.01.2018.

Animirani filmovi nisu samo za djecu, a u ovoj filmolisti donosimo izbor filmova koji zadivljuju svojom pričom, animacijom i originalnošću.

Vizart

Nevjerovatno realistične slike Nathana Walsha

09.04.2013. Sunčana Bošnjak Brkić
Foto: screenshot / Nathan Walsh

Foto: screenshot / Nathan Walsh

Nathan Walsh britanski je slikar koji svojim nevjerovatno detaljnim djelima odaje počast velikim gradovima kao što su New York i Chicago. Za razliku od drugih modernih realističnih slikara, Walsh se ne oslanja isključivo na kameru prilikom izrade svojih slika. Za jednu sliku stvori čak stotinjak skica kako bi vjerno prikazao urbanu sliku grada, a za taj proces mu je potrebno otprilike četiri mjeseca.

Foto: screenshot / Nathan Walsh

Foto: screenshot / Nathan Walsh

Naporan rad isplati se – rezultat su živahne, nevjerovatno kompleksne slike, koje Walsh na svojoj web stranici opisuje slijedećim: “Fasciniran sam gradom, njegovom vizualnom slojevitošću, i konstantiom promjenom. Slikam kako bih zaustavio djelić tih promjena  na platnu i vizualizirao iskustvo življenja u gradu.” Tokom ove godine, Walsh će otvoriti izložbu svojih radova u njujorškoj galeriji Bernarducci Meisel. Ovaj umjetnik je i ljubitelj tehnologije pa je surađivao na izradi aplikacije Repentir, koja bi korisnicima omogućila pogled na razne faze stvaranja slike.

(Visited 78 times, 1 visits today)

Komentari