Istaknuto
20.03.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi glasanjem odaberite svog favorita.

18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U veljači su nam kroz player prolazili Šumovi protiv Valova, Paul The Walrus, Stephany Stefan, Crvi, Akademija, Die Zoone, S kim ja radim i Kojoti.

Glazba

Nipplepeople objavio odličan remix Mayalesove pjesme “Most”

21.06.2018. Tim HrvaćaninFoto: Aquarius Records
Vrijeme čitanja: 1 minuta

Aquarius Records objavio je Nipplepeopleov remix Mayalesove pjesme Most s njihovog prošlogodišnjeg hvaljenog i nagrađivanog studijskog albuma “Simbol za sunce“. Članove ovih sastava povezuje dugogodišnje prijateljstvo koje su okrunili ovom dosta logičnom i prirodnom glazbenom suradnjom. Sanjiva balada u Nipplepeopleovom je aranžmanu dobila plesni ritam spreman da osvoji radijske valove i klubove, a gitarske dionice Vlade Mirčete zamijenili su karakteristični synth zvukovi maskiranog elektroničnog dvojca.

“Dugo smo prijatelji, a prije desetak godina, prije nego što je Nipplepeople nastao, surađivali smo na nekim stvarima. Kako je Nipplepeople počeo s radom, tako je krenuo i povratnički Mayales 2. Dosta smo se međusobno konzultirali, kako se njima sviđa to što smo mi počeli slagati, kako se nama sviđa to što su oni počeli slagati. Cijelo vrijeme smo u nekom suživotu, ako se mogu tako izraziti. Sada su našli malo slobodnog vremena za ovaj remix. Dopustili smo im da sami izaberu pjesmu s albuma, nekako je uži krug pao na Most i Malenu. Na kraju je Most remixiran”, ispričao nam je o pozadini suradnje autor pjesme Petar Beluhan.

Remix je izašao uoči koncerta Mayalesa 14. srpnja u Muzeju suvremene umjetnosti u sklopu programa Ljeto u MSU, no Beluhan napominje da takav zvuk nećemo moći čuti na koncertima. Nedavno je bilo najavljeno i Ljetno Yammatovo na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku na kojem će Mayales zasvirati zajedno s Pips, Chips & Videoclips. Nipplepeople očekuje bogato festivalsko ljeto i može ih se uloviti, između ostalog, na Tabor Film Festivalu i EXIT festivalu.

-> Izvještaj – Mayales u Varaždinu: Simbol za izvrsnost

Osim remixa, poslušajte i live izvedbu pjesme Most snimljenu na Katran sessionu u režiji Radislava Jovanova Gonza i tonskoj obradi Pavle Miholjevića i Jure Ferine.

(Visited 129 times, 1 visits today)

Komentari