Istaknuto
21.06.2018.

"Katalonac" je naizgled neobavezna predstava koja će znalački nenametljivo, zakrivena smijehom, u gledatelju zatitrati neke mnogo dublje žice, vrlo aktualne u našem društvu.

20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

Vizart

Noćni pohod Ines Krasić po njenoj sobi u Galeriji Događanja

20.12.2016. Katarina ŠapinaFoto: Facebook.com/events

Izložba Ines Krasić Noćni pohod po mojoj sobi otvara se u srijedu, 21. prosinca, u 19 sati u Galeriji Događanja. Tim događajem završit će se i jubilarna 35. godina Galerije Događanja, smještenoj u Ivanićgradskoj 41a.

Xavier de Maistre (Expédition Nocturne Autour de ma Chambre, 1825.) bio je inspiracija umjetnici pri odabiru naziva instalacije. On navodi kako je moguće iznova otkrivati svijet te u običnome vidjeti čudesno. Ovime život postaje opet vrijedan pripovijedanja, više nije banalan već uzbudljiv. Na izložbi su predmeti izloženi sa šest strana. Predani su stvarnosti čime postaju racionalni artefakti. Odabirom medija i postavom simulirana je prenatrpanost i nakićenost blagdanskih izloga, dok je odabirom motiva fingirano obilje naracije koje se osipa tim više što je bliže površini.

Djela Ines Krasić u niz galerija i muzeja

Ines Krasić javnosti je poznata po izražavanju u širokom rasponu – od grafike, grafičkih objekata, instalacija, multimedije do device arta. Osim ovog rada u Galeriji Događanja, njena djela možete vidjeti i u drugim muzejima i galerijama poput Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, Kabineta grafike HAZU-a u Zagrebu, Zbirke suvremene umjetnosti Filip Trade te Grafičke zbirke Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Za svoj rad osvojila je niz nagrada.

Izložba je otvorena do 14. siječnja 2017. godine.

(Visited 57 times, 1 visits today)

Komentari