Istaknuto
15.03.2018.

Ususret koncertnoj promociji novog EP-a “Valovi” u Močvari ovog petka razgovarali smo s pjevačicom i gitaristicom Lucijom Ivšić i novim bubnjarem Goranom Nježićem o planovima Punčki, ljetu i uspomenama.

11.03.2018.

"Comic Sans" Nevija Marasovića komičan je prikaz odnosa između oca i sina koji se silno razliku, ali su i silno nalik jedan drugome.

Vizart

Noćni pohod Ines Krasić po njenoj sobi u Galeriji Događanja

20.12.2016. Katarina ŠapinaFoto: Facebook.com/events

Izložba Ines Krasić Noćni pohod po mojoj sobi otvara se u srijedu, 21. prosinca, u 19 sati u Galeriji Događanja. Tim događajem završit će se i jubilarna 35. godina Galerije Događanja, smještenoj u Ivanićgradskoj 41a.

Xavier de Maistre (Expédition Nocturne Autour de ma Chambre, 1825.) bio je inspiracija umjetnici pri odabiru naziva instalacije. On navodi kako je moguće iznova otkrivati svijet te u običnome vidjeti čudesno. Ovime život postaje opet vrijedan pripovijedanja, više nije banalan već uzbudljiv. Na izložbi su predmeti izloženi sa šest strana. Predani su stvarnosti čime postaju racionalni artefakti. Odabirom medija i postavom simulirana je prenatrpanost i nakićenost blagdanskih izloga, dok je odabirom motiva fingirano obilje naracije koje se osipa tim više što je bliže površini.

Djela Ines Krasić u niz galerija i muzeja

Ines Krasić javnosti je poznata po izražavanju u širokom rasponu – od grafike, grafičkih objekata, instalacija, multimedije do device arta. Osim ovog rada u Galeriji Događanja, njena djela možete vidjeti i u drugim muzejima i galerijama poput Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, Kabineta grafike HAZU-a u Zagrebu, Zbirke suvremene umjetnosti Filip Trade te Grafičke zbirke Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Za svoj rad osvojila je niz nagrada.

Izložba je otvorena do 14. siječnja 2017. godine.

(Visited 44 times, 1 visits today)

Komentari