Istaknuto
17.08.2018.

Ove godine već smo imali prilike gledati nekoliko kvalitetnih hrvatskih naslova, a što u nastavku gledamo na velikom platnu donosimo u jesenskom pregledu.

16.08.2018.

Iako zadnjih godina nije u naponu snage, Madonna je kroz 35 godina karijere definirala glazbenu scenu kakvu poznajemo danas. Njezin 60. rođendan prilika je da se podsjetimo na veliku karijeru koja je promijenila svijet.

Glazba

Nova glazba: Boris Štok, Mel Camino, Bow vs Plectrum, More Love Ensemble, U2 i drugi

02.05.2018. Glazbena redakcija

Prije nekoliko dana ugodno nas je iznenadila vijest da je Abba snimila nove pjesme, nadamo se da će biti i ugodne za slušanje. Iza nas je i jedna od omiljenih stvari – produženi vikend koji su mnogi iskoristili za odmor i putovanje jer se Praznik rada divno smjestio u utorak. Srijeda je dan kada Ziher donosi pregled novih singlova i videospotova, a veselimo se i petku kada će Jinxi održati svoj veliki slavljenički koncert u Domu sportova.

Domaća glazba

Boris Štok – Baby Baby

Baby Baby novi je singl Borisa Štoka. Spot je snimljen u Hrvatskom kulturnom domu u Rijeci kao dio nastupa uživo u režiji Vanje Tataja. Live session koji će biti uskoro objavljen sadržavat će neobjavljene pjesme s nadolazećeg albuma koji se očekuje ove jeseni. Sljedeći veliki Borisov nastup je 26. svibnja u Umagu na Sea Star Festivalu.

Mel Camino – Matoš

Velikogorički bend Mel Camino singlom Matoš najavljuje izlazak svog četvrtog albuma “Kad? Sad!” za sljedeći tjedan, točnije 9. svibnja. Ovime su odali počast velikom pjesniku koji se i nalazi u posljednjem kadru spota koji je režirao Ivan Špehar. Kako Matoš zvuči uživo moći će se čuti 16. svibnja u zagrebačkom Vinylu na promociji albuma.

More Love Ensemble – Snovi koraljni

Jazz fusion sastav More Love Ensamble čine Melita Lovričević, Petar Ćulibrk i Enos Kulger. Trio je objavio svoj prvi autorski album naziva “Waking up”, a na njemu se nalazi i pjesma Snovi koraljni. Filip Borelli režirao je spot koji kadrovima iz prirode vizualno lijepo prati zvuk koji nemamo prilike često čuti.

What Lies Beyond – Marilyn Rose Pt.2

What Lies Beyond je metal sastav oformljen 2012. godine, do sada su objavili EP izdanje “Transcendence”, a sada najavljuju izlazak debitantskog albuma “Coup de Grâce”. Singl Marilyn Rose Pt.2 govori o kraju jedne veze i zamjerkama koje nakon nje ostaju. Za snimanje i produkciju odgovorni su Vojan Koceić i Betonic Ground studio, a mix i master odradio je Henrik Udd.

Hojsak & Novosel (Bow vs Plectrum) – Lijepa naša domovino

Dvojac Bow vs Plectrum koji čine Filip Novosel (tambura) i Tihomir Hojsak (kontrabas) odlučili su predstaviti himnu Republike Hrvatske u svom aranžmanu. Lijepa naša domovino zaživjela je u novom ruhu povodom nastupa dvojca u Strasbourgu u Europskom parlamentu. Spot je snimljen u kazalištu Komedija, a režirao ga je Josip Grizbaher.

Strana glazba

Father Jonh Misty – Mr. Tillman

Mr. Tillman nova je pjesma s novog albuma koju je predstavio Father Jonh Misty. “God’s Favorite Customer” izaći će 1. lipnja, malo više od godine dana nakon prethodnog i još uvijek aktualnog albuma “Pure Comedy“. Zanimljiv spot kombinira stvarnosti i traži pozorno gledanje.

U2 – Love Is Bigger Than Anything In Its Way

“Songs Of Experience” izašao je krajem prošle godine i sa svojih šesnaest pjesama predstavlja U2 kao stvarno iskusne glazbenike. Love Is Bigger Than Anything In Its Way govori o stvarima koje U2 propovijedaju kroz svoju karijeru, a radi se o ljubavi, toleranciji i prihvaćanju. U tom je tonu snimljen i spot koji govori glasnije od same pjesme.

Mastodon – Clandestiny

Mastodon su objavili novi spot za pjesmu Clandestiny s albuma “Emperor Of Sand” objavljenog prošlog proljeća. Riječ je o još jednoj društveno angažiranoj pjesmi s vrlo slikovitim spotom koji prikazuje borbu i agresiju. Mastodon je na turneji po SAD- u i svirat će tako cijelo ljeto.

Frank Turner – Little Changes

Britanski folk rocker Frank Turner pjesmom Little Changes najavljuje album koji izlazi ovog petka i nosi ime “Be More Kind”. Ovim singlom poziva na promjene pa makar i one male jer svaka je dobrodošla. A promjene i njega čekaju, barem one geografske jer kreće na svjetsku turneju.

Jason Mraz – Have It All

Američki glazbenik Jason Mraz odaslao je dobre vibracije pjesmom Have It All. Kao promicatelj umjetnosti posjećuje škole i potiče na kreativnost, a upravo tako je i snimljen spot za ovu pjesmu. U svom rodnom gradu Richmondu šetao je ulicama i uspio dvjesto djece dovesti u školu jedne nedjelje.

Novu glazbu ovog je tjedna birala Vlatka Semenčić.

(Visited 101 times, 2 visits today)

Komentari