Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Glazba

Nova glazba: The Black Room, Lollobrigida, Miki Solus, Turisti, Architects i drugi

09.03.2016. Glazbena redakcijaFoto: facebook.com/TheBlackRoom
Vrijeme čitanja: 2 minute

Protekli je tjedan protekao u znaku domaćih glazbenih noviteta, dok je inozemna scena bila nešto mirnija. S obzirom na to da ih je bilo više, ovotjedni pregled počinjemo upravo friškim glazbenim novotarijama ovoga podneblja.

Netom obilježen Dan žena novim su singlom proslavili riječki Turisti. Lagana balada Žena od pijeska uhu je vrlo ugodan valcer s primjesama americane pogodan za plesanje u paru, ali i za jednostavno uživanje zatvorenih očiju. Riječ je o trećoj objavljenoj pjesmi tročlanog benda kojega čine Iva Močibob, Vlado Simcich Vava i Bobo Grujičić, a i ovu je numeru, baš kao i prethodne dvije, producirao Matej Zec.

Uvijek poseban Miki Solus razočarao nije ni novom pjesmom Rep na harmonici. Želite li saznati kako zvuči kada se u samo jednoj pjesmi nađu Aca Lukas, Snoop Dog, Todorić i brojni drugi obavezno poslušajte ovaj novi Soulsov broj, a vrlo brzo, 18. ožujka, to možete učiniti i uživo u zagrebačkom Vintage Industrial Baru.

 

Elektro-pop grupa Lollobrigida predvođena Idom Prester i Petrom Cigoj ima novu pjesmu i spot. Tvoja, kako glasi naziv pjesme, jedna je od vjerojatno najromantičnijih pjesama koju je ovaj sastav izbacio, a ništa manje romantičan nije ni spot koji je režirala Marcella Zanki.

 

Vrijedni su ovaj tjedan bili i mladi Riječani okupljeni u sastavu The Black Room. Osim što su snimili svoj prvi spot za ranije objavljenu Closer s EP-a prvijenca, na svome su Bandcamp profilu objavili i cijeli album „In This Town Lies a City“. Kako sve zvuči uživo moći ćemo provjeriti već 8. travnja za kada je zakazan njihov koncert u riječkom Omladinskom kulturnom centru Palach. Ulaznice su već u pretprodaji i koštaju svega petnaest kuna, a na dan će koncerta njihova cijena biti dvadeset kuna.

Gospodin Miki Solus bio je uvjerljivo najradišniji protekloga tjedna pa je tako uz izbacivanje ranije spomenutog singla stigao snimiti i objaviti i duet sa zagrebačkim kantuatorom Zvonimirom Vargom u kojem zajedničkim snagama poručuju da Imaju lovu. Zarazna je melodija i simpatičan tekst djelo samoga Varge, produkciju potpisuje Mark Mrakovčić, a za spot je zaslužan Doringo.

 

Iako je pjesma Bio jednom band (Samo nek’ je veselo) Belfast Fooda izašla već krajem siječnja, spot je objavljen tek ovoga ponedjeljka pa ga vrijedi spomenuti u ovotjednom pregledu. Njome najpoznatiji hrvatski Irci obilježavaju dvadeset godina postojanja, a koncertna su slavlja zakazana već za idući tjedan kada će 17. ožujka nastupiti u zagrebačkoj Pivani, 18. ožujka u riječkom Pogonu kulture, a dan nakon u zadarskom Maraschino baru.

Zanimljiv je glazbeni uradak krajem veljače u obliku EP-a na svome Bandcamp profilu objavio i zagrebačko/gracki duo s bečkom adresom don’t go. Nina Jukić kao vokal, klavir i sintevi te Alexander Forstner na bubnjevima, gitari i elektronici na svome su EP-u prvijencu „Dark Country“ nanizali četiri melankolične, intimne i vrlo lirične pjesme, a za naslovnu su pjesmu EP-a nedavno izbacili i spot.

Manje je zanimljiva prvoga tjedna u ožujku bila inozemna glazbena scena, ali i na njoj se našao pokoji novitet. Gotta Lotta ime je suradnje Lil Waynea i 2 Chainza, a pjesma je uvrštena na treći studijski album „ColleGrove“ 2 Chainza koji je svijetlo dana ugledao 4. ožujka.

A novu, standardno žestoku stvar ima i bend Architects koji je nedavno posjetio i oduševio Zagreb. A Match Made In Heaven jedna je od najavnih pjesama njihova novoga albuma All Our Gods Have Abandoned Usčiji je izlazak najavljen za 27. svibnja.

 

(Visited 251 times, 1 visits today)

Komentari