Istaknuto
21.05.2017.

Grupa sušačkih gimnazijalaca i njihovih profesora nakon popodnevne smjene već niz godina ostaje u školi i na izbornoj nastavi priprema kazališne predstave. U vremenu kada je teško biti profesor, oni svojim učenicima usađuju ljubav prema kazalištu i time odgajaju, ako ne buduće glumce, onda zasigurno obrazovane i aktivne gledatelje.

18.05.2017.

Tjedan suvremenog plesa je tijekom protekle 34 godine postojanja prezentirao preko 800 renomiranih svjetskih umjetnika te producirao 80-ak premijernih izvedbi domaćih autora, proizvevši tako nekoliko generacija hrvatskih koreografa i plesača.

Glazba

Nova glazba: Detour, Last Shadow Puppets, Peter Bjorn And John i drugi

30.03.2016. Glazbena redakcijaFoto: facebook.com/band ofhorses

Ovotjednu rubriku nove glazbe otvaram s domaćim novitetima. Grupa Detour sa svojim se nedavnim nastupom u Rijeci na čelu s lidericom Majom Posavec oprostila s publikom te nakon deset godina ugodne suradnje na Majino je mjesto došla Gina Victorija. Ovih dana izbacili su novu pjesmu Zaljubila sam se, a kako grupa Detour zvuči s novom postavom polušajte na linku.

Spoj šansone, rock i ska fraza te klasične glazbe deveteročlani bend naziva Balkankan. Radi se o zagrebačkom bendu Drvored koji kombinira različite instrumente i stvara pri tom vesele note. Nakon prošlogodišnjeg albuma “Arhelino” izdanog u listopadu, ubrzo se javila inspiracija i za njihovu novu pjesmu – Baš sam sretan.

Zagrebački hard rock bend Bad Mushrooms koji djeluje na našoj osiromašenoj hard rock sceni još od 2008. godine ovog tjedna izdaje svoju novu pjesmu i službeni spot za nju. Radi se o singlu Demoni. Uživo ih možete čuti 16. travnja u Boogaloo u Zagrebu, gdje ćete imati priliku čuti njihove najnovije uratke.

Borna, Goran, Frank, Malić i Luka stvaraju elektro pun zvuk. Dečki su snimili svoj prvi studijski album, čiji izlazak je planiran početkom travnja. Drowning In Pussea njihov je prvi uradak s nadolazećeg albuma za kojeg je snimljen i spot.

Alex TurnerMiles Kane izbacili su treći sing s novog albuma “Everything You˝ve Come to Expect” – Miracle Aligner. Ono što smo imali priliku čuti su pjesme Aviation i Bad Habits. Ostatak albuma moći ćemo posluštati već ovoga petka.

Prošlo je trideset godina otkad je britanska elektropop grupa Pet Shop Boys izdala svoj debitantski album “Please”. Ono što je pohvalno kod ovih Britanaca je to što ni nakon tri desetljeća ne prestaju s radom. Ovih dana planiraju plasirati u javnost njihov novi album “Super” s kojeg smo imali priliku čuti numere Inner Sanctum i The Pop Kids te sada i plesnu Happiness.

Peter Bjorn and John švedski je indie rock bend koji se 2006. godine uvukao pod kožu mnogima sa svojim singlom Young Folks. Mislim da će njihova nova pjesma Breakin’ Point ostaviti isti efekt.

Spomenuli smo u našoj rubrici da ovogodišnji izvođač Inmusica Yeasayer 1. travnja izdaje svoj novi album. Ovo im je već četvrti singl s nadolazećeg albuma “Amen & Goodbye”. Prije toga imali smo priliku čuti I Am ChemistryProphecy Gun i Silly Me.

Ovotjedni pregled nove glazbe zatvorit ću s najavom novog albuma Band of Horses. Za sad znamo samo dvije stvari – da je naziv albuma “Why Are You OK” i da će novi album izaći u lipnju ove godine.

Komentari