Istaknuto
21.05.2017.

Grupa sušačkih gimnazijalaca i njihovih profesora nakon popodnevne smjene već niz godina ostaje u školi i na izbornoj nastavi priprema kazališne predstave. U vremenu kada je teško biti profesor, oni svojim učenicima usađuju ljubav prema kazalištu i time odgajaju, ako ne buduće glumce, onda zasigurno obrazovane i aktivne gledatelje.

18.05.2017.

Tjedan suvremenog plesa je tijekom protekle 34 godine postojanja prezentirao preko 800 renomiranih svjetskih umjetnika te producirao 80-ak premijernih izvedbi domaćih autora, proizvevši tako nekoliko generacija hrvatskih koreografa i plesača.

Glazba

Nova glazba: Adele, Alicia Keys, Garbage, Tone Tuoro, Saučešće i drugi

25.05.2016. Glazbena redakcija

Ovotjedni noviteti donose prave male radosti na domaćoj sceni. Iako su domaći noviteti u manjini, ovog tjedna vrijedi pravilo manje je više. Dovoljno nam je bilo što ono što nas je dočekalo. Strani singlovi standardno dobro kotiraju i ima ih k’o blata, što nas je natjeralo da ih ipak malo proberemo.

Kažu da se prvi mačići bacaju u vodu. Veseli punk horror trojac Saučešće nema nikakve veze s mačićima, ali njihov prvi video otkrit će vam što su oni to bacili u vodu. Odličan video uradak koji potpisuje Toni Plutonij snimljen je u Dylan Dogovskom štihu, pun krvi i smiješnih horror apsurda. Singl Krv nalazi se na albumu prvijencu čiji službeni izlazak možemo uskoro očekivati.

 

Tone Tuoro predstavio je novitet – From The Front u suradnji sa slovenskim kolegama koji se kriju iza pseudonima Matter – Dacho, Tunja i Levanael. Dečki su zaslužni za beat, a snimljena je i malo drugačija, slovenska verzija Gepek Tolk Velk.

Djevojke iz benda Meritas nedavno su je predstavile kao singl, a sada je Pričaj mi dobila i vizualno ruho. Mare Milin stala je iza kamere i kroz san prepun šljokica s Anitom i Meri ispričala svoju priču.

 

Adele nam je predstavila singl Send My Love(To Your New Lover) s novog, trenutno aktualnog albuma “25”. Balada sa stavom neće nesretne dušice tjerati u plač, nego će ih potaknuti da pojačaju radio i s osmijehom na licu otplešu pobjednički ples. Nije svaki gubitak loš gubitak.

Paul Simon isprsio se novim singlom pod imenom The Werewolf. Nalazi se na njegovom trinaestom studijskom albumu “Stranger To Stranger” i donosi pomalo komične konotacije svojim tekstom. Simonov zvuk je ostao prepoznatljiv i standardno dobar tako da njegovi obožavatelji neće nikako biti razočarani.

Alicia Keys predstavila nam je video za svoj novi plesni singl In Common. Cijeli video uradak prepun je predivnih talentiranih plesača i slavi dobne, spolne i rasne različitosti.

Garbage nas je obradovao novim spotom za singl Empty koji će se naći na njihovom novom albumu “Strange Little Birds”. “Strange Little Birds” je njihov šesti studijski album, a svjetlo dana bi trebao ugledati 10. lipnja ove godine za label koji je bend sam osnovao, Stunvolume Records.

Novu glazbu ovog je tjedna birala Helena Kezerić.

Komentari