Istaknuto
20.01.2017.

Osvrnemo li se na prethodnu izložbenu 2016. godinu, možemo biti prilično zadovoljni. U našoj metropoli imali smo priliku vidjeti izložbe najrazličitijeg karaktera i opsega koje su uključivale značajna umjetnička imena i vrlo dobro osmišljene kustoske koncepcije. Sudeći prema dosad objavljenom rasporedu najvećih zagrebačkih muzeja, očekuje nas vrlo uzbudljiva izlagačka sezona i u 2017. godini.

18.01.2017.

Sinoć je u Galeriji Prsten otvorena izložba slavnog njemačkog umjetnika Antona Högera pod nazivom ”Ravnoteža”. Höger je pripadnik bečke škole fantastičnog realizma koja je prepoznatljiva po nestvarnim, sanjarskim motivima u raskošnome stilu manirizma, razrađenoj tehnici starih talijanskih i nizozemskih majstora. Ovom prilikom umjetnik izlaže svojih četrdesetak radova nastalih od 2003. godine pa sve do danas.

Glazba

Nova glazba: Adele, Alicia Keys, Garbage, Tone Tuoro, Saučešće i drugi

25.05.2016. Glazbena redakcija

Ovotjedni noviteti donose prave male radosti na domaćoj sceni. Iako su domaći noviteti u manjini, ovog tjedna vrijedi pravilo manje je više. Dovoljno nam je bilo što ono što nas je dočekalo. Strani singlovi standardno dobro kotiraju i ima ih k’o blata, što nas je natjeralo da ih ipak malo proberemo.

Kažu da se prvi mačići bacaju u vodu. Veseli punk horror trojac Saučešće nema nikakve veze s mačićima, ali njihov prvi video otkrit će vam što su oni to bacili u vodu. Odličan video uradak koji potpisuje Toni Plutonij snimljen je u Dylan Dogovskom štihu, pun krvi i smiješnih horror apsurda. Singl Krv nalazi se na albumu prvijencu čiji službeni izlazak možemo uskoro očekivati.

 

Tone Tuoro predstavio je novitet – From The Front u suradnji sa slovenskim kolegama koji se kriju iza pseudonima Matter – Dacho, Tunja i Levanael. Dečki su zaslužni za beat, a snimljena je i malo drugačija, slovenska verzija Gepek Tolk Velk.

Djevojke iz benda Meritas nedavno su je predstavile kao singl, a sada je Pričaj mi dobila i vizualno ruho. Mare Milin stala je iza kamere i kroz san prepun šljokica s Anitom i Meri ispričala svoju priču.

 

Adele nam je predstavila singl Send My Love(To Your New Lover) s novog, trenutno aktualnog albuma “25”. Balada sa stavom neće nesretne dušice tjerati u plač, nego će ih potaknuti da pojačaju radio i s osmijehom na licu otplešu pobjednički ples. Nije svaki gubitak loš gubitak.

Paul Simon isprsio se novim singlom pod imenom The Werewolf. Nalazi se na njegovom trinaestom studijskom albumu “Stranger To Stranger” i donosi pomalo komične konotacije svojim tekstom. Simonov zvuk je ostao prepoznatljiv i standardno dobar tako da njegovi obožavatelji neće nikako biti razočarani.

Alicia Keys predstavila nam je video za svoj novi plesni singl In Common. Cijeli video uradak prepun je predivnih talentiranih plesača i slavi dobne, spolne i rasne različitosti.

Garbage nas je obradovao novim spotom za singl Empty koji će se naći na njihovom novom albumu “Strange Little Birds”. “Strange Little Birds” je njihov šesti studijski album, a svjetlo dana bi trebao ugledati 10. lipnja ove godine za label koji je bend sam osnovao, Stunvolume Records.

Novu glazbu ovog je tjedna birala Helena Kezerić.

Komentari