Istaknuto
14.06.2018.

Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić već 70 godina djeluje u okviru istoimenog studentskog kulturno umjetničkog društva kao jedan od najboljih i najslavnijih hrvatskih folklornih ansambala. Okruglu obljetnicu proslavili su odličnim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

10.06.2018.

Uoči Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, a nekoliko dana nakon presude Zdravku Mamiću, pjesma "Nogomet" Pips, Chips & Videoclipsa ponovno postaje iznimno aktualan društveni komentar. Kako je Ripper 1998. u žar zbivanja smjestio u suštini antinogometnu pjesmu, to se ne susreće često.

Glazba

Nova glazba: Caribou, Tv on The Radio, Maccabees i drugi

14.06.2015. Tin ĐudajekFoto: facebook.com/TvOnTheRadio

Caribou se ovaj tjedan među prvima javio s novim vijestima. Dan Snaith javio se s viješću da je snimio pjesmu Usha. Daphni nije njegova originalna pjesma već je cover pjesme indijskog umjetnika Ushe Uthapa Main Gul Badan. Pjesmu možete poslušati na Caibouovu SoundCloudu, a sam Dan kaže kako se treba poslušati i orginalna skladba.

Već se odavno zna da Maccabees rade na novom albumu, ali tek je ovaj tjedan izašao prvi singl. Singl su odlučili nazvati Something Like Happiness, a za sada se ne zna hoće li biti još singlova. Novi album Maccabeesa izlazi 31. srpnja pod nazivom Marks To Prove It

Prošli listopad izdao je zadnji album, a ovaj tjedan vratio se s novom glazbom. Damien Rice, irski kantautor, napravio je pjesmu Hypnosis koja će biti dio animiranog filma Kahlil Gibran – The Prophet. Film se počinje prikazivati u New Yorku i Los Angelesu sedmog kolovoza, a za to će vrijeme Damien Rice biti na turneji sa svojim posljednjim albumom My Favourite Faded Fantasy. Hypnosis poslušajte na Damienovu SoundCloudu.

Izgleda da su se dečki iz TV on the Radio prilično nabrijali na današnje finale pete sezone Igre Prijestolja budući da su odlučili napraviti cover čak dvije pjesme iz serije – Mother of Dragons! Arya Stark!. Ove dvije pjesme TV on the Radio nije odlučio snimiti već su ih izveli samo jedanput i to na australskoj turneji u Brisbaneu. No, budući da sada znamo koliko vole Igru Prijestolja, tko zna što možemo očekivati na sljedećem albumu.

Wolf Alice opasno su se približili datumu izbacivanja najnovijeg albuma My Love Is Cool. Album je najavljen za 23. lipanj, a do sada smo imali priliku poslušati već 3 pjesme s novog LP-a – Moaning Lisa Smile, Giant Peach i Bros. Ovaj se tjedan listi singlova priključila i pjesma You’re A Germ koju možete poslušati na SoundCloudu Wolf Alice, ali i na YouTubeu. Novi album imat će trinaest pjesama, a na njega treba čekati još svega devet dana.

Što se tiče domaćih izdanja, izgleda da je prošli tjedan prošao u znaku jednoga imena – Marka Mrakovčića. Tako su u suradnji s ovim mladim zagrebačkim producentom ovaj tjedan izašla čak dva veoma dobra izdanja. Prvo je izašao prvi dio albuma Dunje Ercegović, poznatije kao Lovely Quinces koji nas je sve razveselio i ostavio u nestrpljivom iščekivanju nastavka albuma.

Nakon Dunje, iz studija na zagrebačkom Zrinjevcu izašao je još jedan mladi zagrebački kantautor i njegova najnovija pjesma. Ime mu je Filip Kozlica, a najnoviju mu pjesmu Laika poslušajte u nastavku.

(Visited 123 times, 1 visits today)

Komentari