Istaknuto
14.11.2018.

Otvaramo ti vrata Ziher zajednice - pridruži nam se!

14.11.2018.

Ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a sve ostalo je na vama. Vi odlučujete koji novitet zaslužuje biti na vrhu.

Glazba

Nova glazba: Flume, Stvor, Svemir i drugi

27.04.2016. Glazbena redakcija

Ovotjedni svjetski i domaći glazbeni noviteti ne udaraju nisko ispod pojasa jer svijet provodi dane igrajući se Poirota. Beyonce je zatresla brda prolivši limunadu po bijelom stolnjaku pa svi nekako pokušavaju otkriti tko je kriv. Mi ćemo odmahnuti rukom i započeti ovotjedni pregled nove glazbe.

Popularni Kygo trinaestog svibnja objavljuje album prvijenac “Cloud Nine” . Objavio je vizualno naličje albuma, popis pjesama, baš kao i impresivan popis gostiju na albumu, a samo neka od njih su John Legend, Foxes, Tom Odell i Angus & Julia Stone. Novi singl I’m In Love je također vani, a vokalnu dionicu potpisuje irski pjevač James Vincent McMorrow.

Flume ostvaruje suradnju sa Šveđankom Tove Lo i izbacuje singl Say It. Sam singl ne razlikuje se previše od singlova koje pripisujemo Tove Lo, ali nekako kroz maglu i potajno u pjesmi egzistira prepoznatljiv Flumeov potpis. Solidno ostvarenje u okvirima pripadajućeg žanra glazbe.

Londonski moderni hardcore bend Terrible Love izbacio je EP pod imenom “Change Nothing”, a s njega dolazi i istoimeni singl. Članovi sastava nekima bi mogli eventualno biti poznati po radu u grupama Goodtime Boys, Bastions i Grappler. Pjesma se ne izdvaja po ničem posebnom. Tipično hardcore, dovoljno da uđe u uho i izađe iz njega.

Beogradski metal bend Stvor datira iz 2013. godine, a 2015. ulazi u studio i radi na istoimenom debi albumu koji je konačno ugledao svjetlo dana. Osnova njihovih pjesama je metal, a sve ostale kombinacije žanrova nastaju kao kombinacije ideja članova benda. Tako ih ponekad zovu nu metal bendom, a ponekad etiketiraju kao groove. Tekstovi im se uglavnom bave osobnim dramama i različitim oblicima deformacije samog društva i okruženja. Singlovi Biser i Kurac predstavljeni su javnosti, a mi pred vas ipak bacamo Biser.

Hibrid predstavlja svoj novi remix za pjesmu Moramo, sarajevske indie rock grupe Billy Andol. Nakon sjajnih reakcija na njegov video remix za pjesmu Jesen Sare Renar, Hibrid u svom prepoznatljivom stilu, bježeći od jasno definiranih glazbenih okvira, predstavlja svoj novi uradak – remix pjesme Moramo.

Nakon ovog nježnog prijelaza sa stranih noviteta na domaće, biramo igru riječi i umjesto da ostanemo na domaćem terenu, odlazimo u Svemir.

Bliži se već godinu dana otkada je zagrebački Svemir izbacio prvi singl koji najavljuje njihov treći album. Album je sada skoro dovršen i bend je počeo stavljati jednu po jednu pjesmu s njega na svoj Youtube kanal. Album “Male Laži” izlazi u svibnju, a dok ga čekate možete uživati u malenom osobnom mementu članova benda koji su nam prezentirali kroz singl Male Laži.

NLV za ovaj su tjedan pripremili novu pjesmu kojom najavljuju svoj prvi studijski album. Za pjesmu Sisters Of The Sun pulski, nekada trio, a sada peteročlani sastav snimio je i videospot. Evo što o novom albumu kažu autori: “Bilo nam je lijepo raditi novi materijal u drugačijem sastavu nego do sada. Ovakav zvuk donosi nešto novo, kako za nas, tako i za naše slušatelje.” A dok ne izađe cijeli album evo singla.

Predivna uglađena novost reprezentativnog imena baca ničice na koljena. Gentleman je novo ime na domaćoj glazbenoj sceni, a predstavlja se singlom Crystal. Opis ovog projekta preuzet ćemo sa službene stranice zagrebačkog kantautora jer savršeno opisuje stil glazbe. ‘Gentleman obično podrazumijeva uglađenog gospodina koji se prema drugima i prema svijetu odnosi na izuzetan način. Upravo je to, transponirano u glazbu, ono što nam nudi Gentleman – izuzetne pjesme specifičnog sentimenta, većinom potpuno ogoljenje gotovo do minimuma, ali nimalo minimalne.’

Novu glazbu ovog je tjedna birala Helena Kezerić.

(Visited 117 times, 1 visits today)

Komentari