Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Glazba

Nova glazba: Miki Solus, Björk, Of Monsters and Men, Tame Impala i drugi

22.03.2015. Anja NežićVrijeme čitanja: 3 minute
Foto: facebook.com/ Of Monsters and Men

Foto: facebook.com/ Of Monsters and Men

Kalendarski je početak  proljeća donio brojne nove glazbene poslastice. Burno je bilo kako na inozemnoj tako i na našoj, domaćoj sceni, a Ziher vam donosi pregled svih glazbenih noviteta. Započet ćemo s domaćom, probuđenom scenom.

Zagrebački je  hipster nad hipsterima, poznat kao Miki Solus, ovih dana izdao svoj debi album nazvan „Muzika za djecu i penzionere“. Trenutačni je fokus usmjeren na Suncobran, zabavnu numeru tijekom koje saznate kako Miki nikada nije slušao Take That jer je ipak preferirao Magazin. Tu i slične informacije saznajete dok se s koktelčićem u ruci ljuljuškate u laganim Solusovim ritmovima.

Ne znamo treba li zagrebačkom sastavu F5 suncobran, ali jasno su nam poručili kako im je Prevruće. Pjesma je to koja je zapravo tek osvježena jer je prvotno izdana još 2005. na albumu „Blud“. Riječ je o pjevnoj, radiofoničnoj pjesmici, vrlo pamtljivoga refrena.

 

A još je jedan, nešto glasniji i živahniji zagrebački sastav objavio novu pjesmu, ali i spot. Riječ je o Fleshu, metalnom triju osnovanom 2004. godine (pod imenom Füll Thröttle). Prošli su brojne preinake, skupljali iskustvo, konačno snimili istoimeni album, a moći ćete ih slušati i na MetalDays festivalu u srpnju bok uz bok s legendama heavy metala.

Nestrpljivo se iščekivao izlazak spota za pjesmu Vermin Terror. Znatiželjnici su na facebook stranici benda mogli naletjeti na bacanje kosti spominjanjem kade i žohara. Da, dobro ste čuli, žohara. Ideja je inspirirana The Roach Kingom, a ako vas zanima kako to sve na kraju izgleda popraćeno nemilosrdnim rokanjem i tko u bendu može više skočiti, uživajte u nastavku.

Mirovala nije ni inozemna scena, pa krenimo redom…

Najradišniji je svakako bio indie-dance duo znan kao Matt & Kim koji je skorašnji izlazak petog studijskog albuma „New Glow“ odlučio najaviti ne jednom već trima pjesmama. Get it, Hey Now i Hoodie On, pjesme su koje vjerojatno neće rušiti rekorde ili boraviti na top ljestvicama najslušanijih pjesama, ali će pronaći svoje mjesto kod poklonika ovoga njujorškoga dua.

Radno je bilo i na Islandu jer je uvijek posebna i drugačija Björk predstavila drugi singl s aktualnog albuma, „Vulnicura“. Lionsong, kako i sam njen naziv otkriva, doista je prava lavovska pjesma jer traje gotovo sedam minuta. Spot je, baš kao i dojam koji dobijete tijekom slušanja, prilično mističan, a bez problema možete preseliti cijelu priču u neki imaginarni, akustični prostor, primjerice srednjovjekovnu crkvu.

Novu pjesmu imaju i Of Monsters and Men, a njome najavljuju izlazak albuma „Beneath the Skin“. Crystals je na tragu pjesama poput Dirty Paws, a i zvuk je ostao prepoznatljivo dobar i zanimljiv. Zagrebačka će publika za svega nekoliko mjeseci imati priliku čuti kako sve zvuči uživo jer, podsjetimo, Of Monsters and Men dolaze na InMusic!

Australski Tame Impala predstavili su Let It Happen, pjesmu kojom najavljuju izlazak trećeg studijskog albuma. Pjesma traje gotovo osam minuta, ali ni u jednom trenutku je ne želite prekinuti ili staviti sljedeću. Dapače, ostavlja dojam nekoliko pjesama u jednoj pa vam se repeat čini kao najbolja opcija.

Sve u svemu, s obzirom na to koliko je albuma najavljeno, glazbeni kritičari mogu zaozbiljno zasukati rukave jer ih čeka radno ljeto. Svima onima kojima je glazba samo užitak ne preostaje ništa drugo nego štedjeti novce i pratiti koncertne datume jer bit će tu dosta brojčica!

(Visited 74 times, 1 visits today)

Komentari