Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Nova glazba: Šank, Brkovi i Otrovna Kristina izbacili nove singlove

28.01.2015. Ziher.hr
Foto: Facebook.com/OtrovnaKristina

Foto: Facebook.com/OtrovnaKristina

Šank?!

Objavom spota za singl To je pitanje zagrebački punk rockeri Šank?! zaključili su promociju aktualnog albuma “Treća runda”.

Protekla godina bila je još jedna izuzetno uspješna za ovaj sjajni bend. Izlazak trećeg albuma prigodno nazvanog “Treća runda” i mnogobrojni koncerti po zemljama regije bili su kruna rada benda koji je proteklih godina ubrzano prerastao u jedan od najvećih aduta regionalne underground scene. Kao poseban poklon svim fanovima odlučili su priču zaključiti spotom za pjesmu To je pitanje koji se sastoji od kadrova snimljenih n  Ferragosto Jamu.

No, završetak promocije “Treće runde” nije nikakav razlog za tugu. Dapače, to ujedno označava početak promocije iduće etape u karijeri benda. Snimanje novog albuma, čiji se izlazak očekuje u ožujku, upravo se nalazi u završnoj fazi. Tako će ovi neumorni Zagrepčani i ovu godinu, u kojoj slave petu obljetnicu postojanja, provesti radno.

Idući nastupi Šanka?! planirani su za 14. veljače kada će, u društvu Biciklića i Fajrunta, nastupiti u Prostoru (Čakovec), te za 7. ožujak kad će u zagrebačkom Domu sportova nastupiti kao posebni gosti Brkova.

Brkovi

Zagrebački bend Brkovi objavili su videospot za svoj novi singl Ja sam uniforma, ukupno sedmi s aktualnog albuma “Pizda materina”.

Autorstvo videospota “Ja sam uniforma” zajedno potpisuju Željko Manojlović (zadužen za animacije) i Relja Antonić (ilustracije). Dvojac se sam ponudio Brkovima za suradnju, na spotu radio par mjeseci te video uradak, u kojem Prasac, gitarist benda, sam samcat uništi kompletnu vanzemaljsku vojsku i nekoliko planeta, završio u vrijeme zagrijavanja za velike koncerte koji im predstoje. Osim na videu, Relja Antonić je već ranije surađivao s Brkovima – autor je naslovnice albuma “Pizda materina”.

Ja sam uniforma obrada je pjesme kultnog zagrebačkog rockera Jure Klavijature.

Sljedećih mjesec i pol dana bit će izuzetno važni za Brkove. Bend će se prvo uputiti u Novi Sad gdje 31. siječnja sviraju s Atheist Rapom i Gužvom u 16-ercu. Na Dan zaljubljenih osvajaju splitske Gripe u društvu Silentea i S.A.R.S.-a, a subotu iza konačno stižu i do Banja Luke. U ožujku ih čekaju gostovanja u Sarajevu te Osijeku, gdje nastupaju s Dječacima i Punčkama.

Ipak, najveći i najvažniji koncert u povijesti Brkova dogodit će se 7. ožujka kad će Shamso69, Tomac, Prasac, Žorž i Šarac stupiti na pozornicu Male dvorane Doma sportova. Nakon desetljeća punk rock folk šamaranja Brkovi napadaju kultnu zagrebačku dvoranu što je uspjelo jako malom broju bendova. Društvo u tom jurišu će im praviti gosti – Kiša metaka i Šank!?

Otrovna Kristina

Zagrebački bend Otrovna Kristina predstavlja se domaćoj publici debitantskim singlom Poljubi me u treće oko.

Otrovna Kristina novi je band na regionalnoj rock sceni. Zagrebačka trojka posegnula je daleko u rock prošlost, naslonila se na paletu utjecaja u rasponu od Led Zeppelin i Black Sabbath do Bijelog Dugmeta, dodala tome dašak današnjeg vremena kroz opus Jack Whitea, i spremila debi album koji se na tržištu očekuje sredinom proljeća. Najavni single najmirnija je skladba u njihovom katalogu, mistična i retro Poljubi me u treće oko, koja danas kreće put radio postaja.

Band će krajem proljeća i kroz cijelo ljeto biti koncertno aktivan u Hrvatskoj i susjednim zemljama.

Otrovna Kristina novi je projekt Nike Potočnjaka (Seven That Spells, Jasteb), s kojim smo razgovarali krajem prošle godine. Intervju je ovdje.

(Visited 282 times, 1 visits today)

Komentari