Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Vizart

“Nova imena”: Izložba fotografija za one kojima je Instagram dosadio

12.06.2013. Andrea ĆorićVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Ziher.hr

Foto: Ziher.hr

Ako vam je dosta instagramskih i sličnih fotografskih izleta vaših prijatelja koji smatraju da je baš sve vrijedno bilježenja i zaželjeli ste se one prave fotografije, Tkalčićeva 14 je svakako adresa koju treba posjetiti. Ondje se, naime, nalazi Galerija ULUPUH u kojoj je sinoć otvorena izložba fotografija studenata Akademije dramske umjetnosti pod nazivom Nova imena. Na otvorenju nije bilo mnogo priče što nikome nije smetalo, ipak smo došli gledati, a ne slušati. Saznali smo samo da je za odabir fotografija zaslužna Katedra za fotografiju te da se radi o radovima tridesetak studenata sa svih godina fakulteta.

Iako izložba nosi naziv Nova imena, neka će možda zazvučati poznato, a neke radove će oni u toku sa donedavno aktualnim izložbama i prepoznati. Razlog tome je što nije svim izlagačima ovo prva izložba, neki su već svoje mjesto našli na izložbama i natječajima kao što su Rovinj Photodays, natječaj THT-a, Essl Art Award…

Foto: Ziher.hr

Foto: Ziher.hr

Radove je teško tematski povezati jer izložba zaista nudi raznolikost: od reportažne fotografije, preko aktova, pejzaža, autoportreta pa sve do fotografije koja to prestaje biti i postaje dio instalacije. Takav rad predstavlja Luka Kedžo koji izlaže fotografije kontejnera za smeće, jednom prilikom od strane profesora ocijenjene kao smeće, u kombinaciji s mobilom, sastavljenim od otpadnog fotografskog materijala, te tekstom s opažanjima o vremenu studija. Davor Konjikušić također izlazi iz okvira same fotografije i predstavlja fotoalbum sa slikama jednog ljeta, ali trganjem ili ispisivanjem po njima vrši dodatnu intervenciju.

Foto: Ziher.hr

Foto: Ziher.hr

Nešto klasičniji u pristupu, ali jako dojmljivi su i Nives Milješić sa svojim aktom, Siniša Glogoški s beskućnicima koji noću spavaju na ulicama glavnog grada Bangladeša kao i Toni Renaud s fotografijama iz serije Drugi svjetski rat. Dalo bi se još nabrajati i oduševljavati, ali kako kažu “slika vrijedi tisuću riječi” pa zato pravac Galerija ULUPUH.

Godišnje izložbe studenata ADU pod nazivom Nova imena održavaju se još od 2005. godine, a ovogodišnja je otvorena do 21. lipnja. Ulaz je slobodan.

(Visited 276 times, 1 visits today)

Komentari