Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Glazba

Nova imena SuperUho festivala su Sun Kil Moon, VVhile i Nikki Louder

17.03.2015. Ziher.hrVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Press

Foto: Press

Šibenik ponovno ugošćuje festivalsku poslasticu, a radi se upravo o SuperUho festivalu koji će se održavati na samoj jadranskoj obali od 4. do 6. kolovoza. SuperUhi koncept glazbenog boutiquea smještenog u divljem prostoru napuštene tvornice elektroda u ferolegura – TEF-a na prislonjenoj uz plažu Banj zaintrigirat će i one koji žele spojiti uživanje u dalmatinskoj egzotici i dobrom provodu izvan masovnih i komercijalnih, brojnih ljetnjih festivala. Ovoga puta SuperUho festival najavljuje tri nova izvođača, različitih senzibiliteta u interpretaciji rock’n’roll glazbe.

Prvi od njih je kalifornijski bend Sun Kil Moon koji će se odlično uklopiti u festivalski ambijent karakterističnom, opijajućom izvedbom američke tradicionalne glazbe. U veljači prošle godine su objavili izvanredan album “Benji”, a koji je proglašen jednim od najboljih izdanja ovog desetljeća na portalu Pitchfork.com. Na njemu su sudjelovali glazbenici kao što su Owen Ashworth, Jen Wood, Will Oldham, ali i Steve Shelley, nekadašnji bubnjar Sonic Youtha, kojeg smo imali na prošlogodišnjem izdanju ovog festivala u pratnji Howea Gelba. U sedmom mjesecu nas očekuje i novo izdanje pod nazivom “Universal Themes”, kojeg čemo među prvima imati priliku čuti uživo upravo u Šibeniku.

Iz susjedne nam pak Srbije na jadranske obale stiže beogradski dvojac Vvhile. Bubnjar Stevan Ćirović i pjevač Andrija Spičanović za gitarom stvaraju nježne i škriputave noise pop melodije, kreirajući pritom skoro pa nadrealne skladbe na tragu shoegazea, psihodelije i melankoličnosti post-rocka. Prošle godine objavili su album “More”, a na sceni djeluju od 2011. godine. Na većini relevantnih regionalnih glazbenih top listi, ovo je izdanje bilo na vrhu uz odlične recenzije. Nastupali su i u Močvari na proslavi 18. rođendana Radio Studenta, o čemu možete čitati ovdje.

Treće ime je Nikki Louder, kaotični noise rock trio iz okoline Kamnika, Slovenije, koji ima iza sebe preko sto i pedeset koncerata po cijeloj Europi. Ovaj bend za svoja tri dugometražna albuma zaslužuje titulu prvaka slovenskog bučnog noise-rocka. Nikki Louder svog slušatelja rešeta brzim, prljavim rafalima energije koju daju naglašeno bubnjanje i gitarska buka, povremeno usporavajući u melodiozne prijelaze, samo da bi uzeli predah za novi val grmljavine koja buši zvučnike, dok povremeno deranje povrh svega začini pjesme baš kako treba.  Svakako bend svjetskog formata.

Omjer kvalitete, stilsku raznolikost, isticanje perspektivnih regionalnih izvođača najbolje prikazuje sam popis dosad potvrđenih izvođača nagovještavajući zaista dinamičan i uzbudljiv glazbeni program, ali i još novih zanimljivih izvođača koji će SuperUhi periodično objavljivati do početka festivala. Na pozornicama smještenih uz more između betonskih zidova će nas, uz svježe najavljena imena, dočekati Einstürzende Neubauten, King Khan And The Shrines, Rosetta, of Montreal, Ought i Vlasta Popić.

Ulaznice za drugo izdanje SuperUho festivala mogu se kupiti po promotivnim i redovnim cijenama na pretprodajnim mjestima u Zagrebu i Šibeniku, te online putem Dirty Old (web) Shopa. Cijene festivalskih ulaznica su 290 kn u periodu do 3. kolovoza, a na samom ulazu karte će se moći kupti za 320 kn. Nabaviti se mogu u Rockmarcku i Dirty Old Shopu u Zagrebu te u Dallas Music Shopu Šibenik.

(Visited 79 times, 1 visits today)

Komentari