Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Glazba

Nova izdanja: Beach House, Chk Chk Chk (!!!), Deerhunter, Neon Indian i drugi

18.10.2015. Glazbena redakcija

U pregledu novih izdanja predstavljamo strane albume koji su izašli tijekom proteklog tjedna.

Baltimorski dream pop dvojac Beach House počastio nas je objavom drugog albuma ove godine, “Thank Your Lucky Stars“. Iako se ovom izdanju nitko nije pretjerano nadao niti ga iščekivao, kao što je bio slučaj s prethodnim “Deppresion Cherry”, u relativno kratkom razmaku od dva mjeseca i ovaj je uradak osvanuo na policama diskografa te donio svježu dozu sanjivosti.

Grupa Chk Chk Chk (!!!), koju smo na našim prostorima mogli gledati na dva festivalska nastupa i jednom klupskom u Pogonu Jedinstvo 2012., objavila je još jedan dance-punk uradak pod imenom “As If”. Njihov šesti album izašao je pod okriljem izdavačke kuće Warp Records.

Deerhunter, indie rock bend iz Atlante, objavio je preko priznate etikete 4AD sedmi album “Fading Frontiers”. Izdanje predstavlja svojevrsni glazbeni preokret u njihovoj karijeri, budući da je prvo objavljeno nakon što je frontman Bradford Cox doživio prometnu nesreću u kojoj je krenuo ozbiljnije razmišljati o svojem radu te nakon što je Frankie Broyles napustio bend kako bi se posvetio solo karijeri.

Iza imena Neon Indian krije se Alan Palomo, koji čini osovinu ovog teksaškog projekta, a poznat je i po radu s Ghosthustlerom i kao solo umjetnik VEGA. Upravo zadnje izdanje Neon Indiana, objavljeno ovog tjedna, nosi ime njegovog drugog ‘alter ega za pozornicu’, odnosno “VEGA INTL. Night School”.

Američka pjevačica, songwriterica i glumica Demi Lovato objavila je preko vlastite izdavačke kuće peti album “Confident”. Izdanje je najavio ljetni singl Cool  For the Summer i naslovna pjesma koja je u radijske etere puštena sredinom rujna.

Iza imena Princess Century krije se solo rad Maye Postepski iz bendova TRST i Austra koje smo nedavno mogli gledati u Močvari, a njen album “Progress” također je dostupan od ovoga petka.

(Visited 67 times, 1 visits today)

Komentari