Istaknuto
13.07.2018.

Uoči koncerta Mayalesa u Muzeju suvremene umjetnosti, sjeo sam s Petrom Beluhanom u jedan kvartovski kafić na Sigečici pa smo porazgovarali o "Simbolu za sunce", trenutnoj postavi benda, ovogodišnjem INmusicu, što to znači biti autentičan na sceni i drugim temama.

02.07.2018.

Prošao je još jedan INmusic festival. Ovo su zaključna razmatranja i komentar Ziherove glazbene redakcije na trinaesti INmusic festival.

Glazba

Nova izdanja: Beach House, Chk Chk Chk (!!!), Deerhunter, Neon Indian i drugi

18.10.2015. Glazbena redakcija

U pregledu novih izdanja predstavljamo strane albume koji su izašli tijekom proteklog tjedna.

Baltimorski dream pop dvojac Beach House počastio nas je objavom drugog albuma ove godine, “Thank Your Lucky Stars“. Iako se ovom izdanju nitko nije pretjerano nadao niti ga iščekivao, kao što je bio slučaj s prethodnim “Deppresion Cherry”, u relativno kratkom razmaku od dva mjeseca i ovaj je uradak osvanuo na policama diskografa te donio svježu dozu sanjivosti.

Grupa Chk Chk Chk (!!!), koju smo na našim prostorima mogli gledati na dva festivalska nastupa i jednom klupskom u Pogonu Jedinstvo 2012., objavila je još jedan dance-punk uradak pod imenom “As If”. Njihov šesti album izašao je pod okriljem izdavačke kuće Warp Records.

Deerhunter, indie rock bend iz Atlante, objavio je preko priznate etikete 4AD sedmi album “Fading Frontiers”. Izdanje predstavlja svojevrsni glazbeni preokret u njihovoj karijeri, budući da je prvo objavljeno nakon što je frontman Bradford Cox doživio prometnu nesreću u kojoj je krenuo ozbiljnije razmišljati o svojem radu te nakon što je Frankie Broyles napustio bend kako bi se posvetio solo karijeri.

Iza imena Neon Indian krije se Alan Palomo, koji čini osovinu ovog teksaškog projekta, a poznat je i po radu s Ghosthustlerom i kao solo umjetnik VEGA. Upravo zadnje izdanje Neon Indiana, objavljeno ovog tjedna, nosi ime njegovog drugog ‘alter ega za pozornicu’, odnosno “VEGA INTL. Night School”.

Američka pjevačica, songwriterica i glumica Demi Lovato objavila je preko vlastite izdavačke kuće peti album “Confident”. Izdanje je najavio ljetni singl Cool  For the Summer i naslovna pjesma koja je u radijske etere puštena sredinom rujna.

Iza imena Princess Century krije se solo rad Maye Postepski iz bendova TRST i Austra koje smo nedavno mogli gledati u Močvari, a njen album “Progress” također je dostupan od ovoga petka.

(Visited 68 times, 1 visits today)

Komentari