Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Nova izdanja: Between the Buried and Me, Veruca Salt, Cradle of Filth i drugi

16.07.2015. Jan VukasovićEdit: ziher.hr

Iako su ljetni mjeseci poznati po stagnaciji glazbene industrije, prošli tjedan je bio relativno bogat novim glazbenim izdanjima. Na popisu se našlo svega i svačega od metalcorea preko psihodeličnog rocka pa sve do rapa. Što je od toga najbolje, poslušajte pa sami prosudite.

Američki progresivni metalci i metalkoraši, Between the Buried and Me, su izdali svoj sedmi studijski album “Coma Ecliptic”. Na albumu su se malo odmaknuli od metalcorea i krenuli u još progresivnije vode, ali i dodali nešto više vokalnih dionica.

Veruca Salt, alternativni rockeri iz čijih je redova potekla i Nicole Fiorentino, bivša basistica Smashing Pumpkins, prije svega nekoliko dana izdali su svoj novi uradak pod nazivom “Ghost Notes”.

Nina Revisited… A Tribute to Nina Simone je, kao što i samo ime govori, album posvećen Nini Simone. Ovog puta su joj počast odali Usher, Mary J. Blige, Ms. Lauryn Hill i mnogi drugi. Pjesme Nine Simone su doživjele bezbroj reinterpretacija, a da li je ovo još samo jedan u nizu od prosječnih pokušaja ili nešto drugačije, morat ćete sami zaključiti.

EZTV su friški njujorški indie trio, a u relativno kratkom razdoblju su privukli pažnju kritičara i publike. Dečki su trenutno na turneji, a dok čekamo da se eventualno ukažu na našim prostorima, možemo preslušati njihov album “Calling Out”.

 

Ekstremni metalci, Cradle of Filth, kroz karijeru su stekli velik broj obožavatelja, ali i onih kojima baš i nije draga njihova glazba. Kako god bilo, izdali su novi album “Hammer of the Witches”,  a vi ih slobodno možete i dalje mrziti. Ili, ovoga, voljeti.

 

 Za kraj ovotjednog pregleda ostavljamo psych rock bluesere Datura 4 i njihovo izdanje “Demon Blues”. Nazvani po biljci koja izaziva halucinacije i oboružani psihodeličnim coverom albuma, dečki žestoko praše po staroj tradiciji rokenrola i njeguju vintage zvuk.

(Visited 48 times, 1 visits today)

Komentari