Istaknuto
20.01.2017.

Osvrnemo li se na prethodnu izložbenu 2016. godinu, možemo biti prilično zadovoljni. U našoj metropoli imali smo priliku vidjeti izložbe najrazličitijeg karaktera i opsega koje su uključivale značajna umjetnička imena i vrlo dobro osmišljene kustoske koncepcije. Sudeći prema dosad objavljenom rasporedu najvećih zagrebačkih muzeja, očekuje nas vrlo uzbudljiva izlagačka sezona i u 2017. godini.

18.01.2017.

Sinoć je u Galeriji Prsten otvorena izložba slavnog njemačkog umjetnika Antona Högera pod nazivom ”Ravnoteža”. Höger je pripadnik bečke škole fantastičnog realizma koja je prepoznatljiva po nestvarnim, sanjarskim motivima u raskošnome stilu manirizma, razrađenoj tehnici starih talijanskih i nizozemskih majstora. Ovom prilikom umjetnik izlaže svojih četrdesetak radova nastalih od 2003. godine pa sve do danas.

Glazba

Nova izdanja: Foals, Beach House, Miley Cyrus, Destroyer i drugi

02.09.2015. Glazbena redakcijaEdit: Ziher.hr

Ljeto samo što nije gotovo, a svi znamo što dolazi sa završetkom festivalske sezone – pregršt novih izdanja. Tako se ovaj tjedan nakupilo svega, od Miley Cyrus do Motorheada te nekih pomalo opskurnijih izvođača poput Master Musicians of Bukkake.

Beach House, dream pop duo iz Baltimorea, izdali su svoje peto studijsko izdanje, album “Depression Cherry”. Po samom izlasku, album je pokupio dobre kritike brojnih inozmenih medija, a da li je depresivna višnja zaista tako dobra, možete vrlo lako provjeriti na linku.

Malo koji album je oko sebe podigao toliki hype ove godine kao “What Went Down” britanskog rock benda Foals. U hypeanju Britancim stvarno nema ravnih, a to im s ečesto zna obiti u glavu. Da li će se to i ovog puta dogoditi ili su Yannis i vesela družina još jednom napravili više nego dobar album – prosudite sami.

Destroyer je kanadski indie rock bend predvođen kantautorom Danom Bejarom. “Poison Season” je ime njihovog najnovijeg, jedanaestog po redu studijskog albuma. Sam Dan je rekao da je njegova vokalna izvedba na ovom albumu najbliža onome što on smatra pjevanjem. Kako se čini, publika i kritika su to sasvim dobro prihvatili, a vi se slobodno bacite na preslušavanje spomenutog uratka.

Za sve ljubitelje indie rocka, ovo je vrlo bogat tjedan, uz navedena izdanja, stigao je novi Yo La Tengo pod nazivom “Stuff Like That There”, koji okuplja obrade i reizdanja starijih pjesama. Veterani indie rocka očito imaju još svašta za reći budući da im je ovo četrnaesti diskografski uradak, a svojevrstan je nastavak kolekcije pod imenom “Fakebook”.

Defeater je američki post-hardcore bend koji je karijeru započeo kao dio novog vala post-hardcorea uz kolege iz Pianos Become The Teeth, Touche Amore i cmoljavih La Dispute. Svoje četvrto studijsko izdanje, album “Abandoned”, napravili su slično kao i sve ostalo, kao zaokruženu cjelinu prepunu mračnih i teških tema.

O Motörheadu vam ne moramo puno pričati, Lemmy Kilmister i dalje praši svog custom Rickenbackera te uz ostaak ekipe izbacuje nove albume. Za još jednu dozu generičnog hard rocka poslušajte njihov najnoviji album “Bad Magic”.

Bend vrlo zanimljivog naziva, Master Musicians of Bukkake, izdao je još jedan album pun zvukova pogodnih za opušteno prizivanje Sotone srijedom. Šalu na stranu, avangardna psihodelija je uvijek dobrodošla, a “Further West Quad Cult” ugodno je iznenađenje u moru konvencionalne glazbe.

Osim što je jadnoj Miley Cyrus jednostavno prevruće na svakoj dodjeli nagrada pa se mora skinuti, negdje između svih tih obveza nađe vremena pa objavi album. Najnovije izdanje “Miley Cyrus and Her Dead Petz” zapravo je veliko iznenađenje budući da se odmiče od generičnog popa i kreće putevima psihodelije uz pomoć Ariela Pinka, Sarah Bartel iz benda Phantogram te uvrnutim alt psihodeličarima iz The Flaming Lips. Hannah Montana je i prije tulumarila s njihovim frontmenom Wayneom Coyneom, a je li uz sve ove glazbenike stvarno uspjela napraviti pošten album, provjerite sami.

Komentari