Istaknuto
21.05.2017.

Grupa sušačkih gimnazijalaca i njihovih profesora nakon popodnevne smjene već niz godina ostaje u školi i na izbornoj nastavi priprema kazališne predstave. U vremenu kada je teško biti profesor, oni svojim učenicima usađuju ljubav prema kazalištu i time odgajaju, ako ne buduće glumce, onda zasigurno obrazovane i aktivne gledatelje.

18.05.2017.

Tjedan suvremenog plesa je tijekom protekle 34 godine postojanja prezentirao preko 800 renomiranih svjetskih umjetnika te producirao 80-ak premijernih izvedbi domaćih autora, proizvevši tako nekoliko generacija hrvatskih koreografa i plesača.

Glazba

Nova izdanja: Hot Chip, Leonard Cohen, Nick Cave & Warren Ellis i drugi

20.05.2015. Anja NežićFoto: Facebook.com/hotchip

Dolaskom ljetnih vrućina sve nam više dolaze i nova glazbena izdanja kojima se neizmjerno veselimo. Protekli je tjedan prošao u znaku novih stranih albuma, ali nema sumnje kako će se uskoro i domaća scena aktivirati po tome pitanju.

Novim nas je izdanjem tako počastio britanski elektro sastav, Hot Chip. „Why Make Sense?“ njihov je šesti album, a donosi deset novih pjesama o ljubavi, nadi, plesu i slobodi. Nema sumnje kako će i ove pjesme pronaći put do plesnih podija baš kao i raniji radovi Hot Chipa.

Svoga konja za utrku ima i Brandon Flowers, a riječ je o njegovome drugome solo albumu, „The Desired Effect“. Flowers i na ovome albumu donosi dozu matičnih Killersa, ali i dašak prepoznatljivoga zvuka na kojemu gradi svoju solo karijeru.

„Sol Invictus“ naziv je novoga albuma američkih rockera znanih kao Faith No More. Taj je album njihov sedmi studijski u karijeri, ali i prvi objavljeni nakon što se sastav ponovno okupio 2009. godine.

Mirovao nije ni Nick Cave koji je s Warrenom Ellisom objavio soundtrack „Loin Des Hommes OST“.  Pjesma je snimljena za istoimeni francuski film redatelja Davida Oelhoffena.

Kada je burno na glazbenoj sceni, onda je tu i Leonard Cohen. „Can’t Forget: A Souvenir Of The Grand Tour“ naziv je njegova live albuma koji je nastao na koncertima i probama u sklopu turneje Old Ideas održane 2012. i 2013. godine.

Ovotjedni ćemo pregled novih izdanja zaključiti s američkim sastavom Thee Oh Sees koji je ovih dana izdao svoj novi studijski album nazvan „Mutilator Defeated At Last“. Radi se o njihovom devetom studijskom albumu koji, simbolično, donosi devet novih pjesama.

Komentari