Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Glazba

Nova izdanja: Hot Chip, Leonard Cohen, Nick Cave & Warren Ellis i drugi

20.05.2015. Anja NežićFoto: Facebook.com/hotchip

Dolaskom ljetnih vrućina sve nam više dolaze i nova glazbena izdanja kojima se neizmjerno veselimo. Protekli je tjedan prošao u znaku novih stranih albuma, ali nema sumnje kako će se uskoro i domaća scena aktivirati po tome pitanju.

Novim nas je izdanjem tako počastio britanski elektro sastav, Hot Chip. „Why Make Sense?“ njihov je šesti album, a donosi deset novih pjesama o ljubavi, nadi, plesu i slobodi. Nema sumnje kako će i ove pjesme pronaći put do plesnih podija baš kao i raniji radovi Hot Chipa.

Svoga konja za utrku ima i Brandon Flowers, a riječ je o njegovome drugome solo albumu, „The Desired Effect“. Flowers i na ovome albumu donosi dozu matičnih Killersa, ali i dašak prepoznatljivoga zvuka na kojemu gradi svoju solo karijeru.

„Sol Invictus“ naziv je novoga albuma američkih rockera znanih kao Faith No More. Taj je album njihov sedmi studijski u karijeri, ali i prvi objavljeni nakon što se sastav ponovno okupio 2009. godine.

Mirovao nije ni Nick Cave koji je s Warrenom Ellisom objavio soundtrack „Loin Des Hommes OST“.  Pjesma je snimljena za istoimeni francuski film redatelja Davida Oelhoffena.

Kada je burno na glazbenoj sceni, onda je tu i Leonard Cohen. „Can’t Forget: A Souvenir Of The Grand Tour“ naziv je njegova live albuma koji je nastao na koncertima i probama u sklopu turneje Old Ideas održane 2012. i 2013. godine.

Ovotjedni ćemo pregled novih izdanja zaključiti s američkim sastavom Thee Oh Sees koji je ovih dana izdao svoj novi studijski album nazvan „Mutilator Defeated At Last“. Radi se o njihovom devetom studijskom albumu koji, simbolično, donosi devet novih pjesama.

(Visited 76 times, 1 visits today)

Komentari