Istaknuto
13.07.2017.

Osim što Šimek aktivno radi na novim materijalima, publiku će počastiti dvostrukim nastupom na Ferragosto JAM festivalu u Orahovici. Na Izštekanom stageu predstavlja se u solo izdanju, dok će sa svojim matičnim bendom She Loves Pablo nastupiti na glavnoj pozornici kao support metal divovima braći Cavalera, osnivačima čuvene Sepulture. Povodom tih nastupa i novog singla razgovarali s jednim od najboljih vokala hrvatske scene.

09.07.2017.

U skrivenim ambijentima diljem Lijepe naše i ovog nas ljeta čekaju najpoznatiji dramski naslovi, opere i baleti. Provjerite što sve nude Dubrovačke ljetne igre, Splitsko ljeto, Kazalište Ulysses, Riječke ljetne noći, Histrioni i Ljetne noći Teatra Exit.

Glazba

Nova izdanja: Joanna Newsom, Mogwai, Half Moon Run i drugi

23.10.2015. Glazbena redakcija

I u ovotjednom izdanju rubrike ‘nova izdanja’ prikazujemo najnovije strane studijske uratke.

Prvi album Joanne Newsom nakon pet godina, „Divers“ izašao je prošlog petka. Chamber folk kantautorica četvrti je studijski album objavila preko etikete Drag City, a najavila ga je singlom Sapokanikan. Karekterizira ga upotreba cijelog arsenala raznolikih instrumenata, posebice onih s klavijaturama i keyboardom.


Post rock velikani Mogwai objavili su trostruki CD „Central Belters“ s kojim su proslavili dvadeset godina svoje karijere, a koji okuplja sve najveće uspješnice ali i raritete ovog škotskog benda. S obzirom da se radi o bendu s osam albuma, ovakvo izdanje s probranim glazbenim delicijama zasigurno će naći svoje slušatelje.

Montrealski indie rock / folk bend Half Moon Run predstavili su drugi album „Sun Leads Me On“ kojeg su objavili preko novog izdavača Glassnote records (preko kojeg također izdaju Churches i Mumford & Sons), a najavili su ga još u kolovozu singlom Trust. Na albumu je sudjelovao i producent Jim Abbiss koji inače radi s Arctic Monkeysima. Zbog toga i ne čudi što se čini da ima malo više elektronike na albumu.

Ty Seggalov garage rock / psych bend Fuzz objavio je album ingenioznog imena „II“. Ovaj power trio kojeg osim Seggala čine Charles Moothart i Chad Ubovich zagrijao nas je za novo izdanje pjesmama Rat Race i Pollinate.

Za razliku od Fuzza, The Black Heart Rebellion, ili skraćeno TBHR, objavili su novi studijski uradak podugačkog imena, „People when you see the smoke, do not think it is fields they’re burning“. Belgijci i dalje uspješno uspješno levitiraju između dooma, post-rocka i ambijentalne glazbe.

Portlanđani iz benda Pure Bathing Culture vraćaju se s novim, drugim albumom „Pray For Rain“. Ovaj indie, dream pop dvojac je uz producenta St. Vincent napredovao i u glazbenom i u stilskom vidu te donio zaokret u svojoj karijeri.

Komentari