Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Nova izdanja: The Vaccines, The Brian Jonestown Massacre, Anti-Flag i drugi

27.05.2015. Glazbena redakcijaFoto: Press / Edit: Ziher.hr

The Vaccines su nas počastili nastupom na Pagu u sklopu Croatia Rocks festivala koji će se odvijati na Zrću od 19. do 23. srpnja, a bit će to prvi nastup ovog engleskog indie rock benda nakon gostovanja na Terraneu 2012. godine. Sada je došao red na to i da nas konačno razvesele novim albumom, imena “English Graffiti”.

Novozelandski neo psychodelic bend, Unknown Mortal Orchestra, izdao je novi album “Multi love”.  To je treći album ovog sastava, a izdan je preko etikete Jagjaguwar.


Još jedan, malo stariji sastav u ovom žanru, The Brian Jonestown Massacre iz San Francisca, ovog je tjedna objavio pomalo neuobičajeni album. “Musique de film imaginé” svojevrsni je soundtrack za imaginarni film koji odaje počast redateljima iz 50-ih i 60-ih, kao što su François Truffaut i Jean-Luc Godard.

Pjevačica surf pop benda La Luz odlučila se posvetiti solo karijeri. Shana Cleveland & The Sandcastles ovaj su tjedan izdali diskografski uradak “Oh Man, Cover The Ground”.

“American Spring” deveti je studijski album američkog punk-rock sastava Anti-Flag koji je na sceni od 1988. godine, a izašao je 26. svibnja.

Iza imena Little Wings krije se indie lo-fi projekt kojeg je već 1998. pokrenuo Kyle Field, a prije nekoliko dana objavio je svoj jubilarni, deseti album imena  “Explains.”

Psihodeličan bend Šumovi protiv valova, koji sprema nastup 5. lipnja u Tvornici kulture, ovih dana završava snimanje albuma koji će sadržavati šest pjesama – snimanog uživo, bez ikakvog popravljanja. Članovi ovog benda, Hrvoje Nikšić, Hrvoje Radnić, Jerko Jurin i Ivan Čadež, glazbeni zanat su stesali u raznim sastavima kao što su Kukuriku Street, Tena Novak, Galaxfiftyfour i drugi.

Nove nade na regionalnoj sceni, mladi bend Transfer Blama iz Požarevca, nedavno je završio sa snimanjem svojeg provog albuma “Inkubator zvuka” kojeg predstavlja singlom Voz, iz kojeg možemo dobiti dojam o kakvoj će se punk rock svirci raditi na ovom izdanju. Njegov izlazak najavljuju ubrzo, s prvim danima ljeta.

(Visited 122 times, 1 visits today)

Komentari