Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Izvedbene umjetnosti

Nova, nimalo mala predstava Male scene

30.01.2013. Vjekoslav ŠagoVrijeme čitanja: 2 minute

 

Foto: mala-scena.hr

Foto: mala-scena.hr

Kazalište koje broji 445 predstava, s ogromnim auditorijem, njih preko 44 tisuće- Mala scena, predstavlja novitet u svojoj bogatoj  produkcijskoj ponudi. Tako je ovoga puta na redu predstava “Iglica” , koja svoju prvu izvedbu ima zadnjega dana ovoga mjeseca,  u četvrtak 31. siječnja.

Predstava se bavi aktualnim temama i razrađuje probleme vlastita identiteta i prihvaćanja svojih “različitosti” te kako takve osobe bivaju percipirani u društvu.  Predstava je namijenjena najmlađoj publici, onoj od četvrte do desete godine, a na priču o posebnosti svakog čovjeka nadovezuju se Nikolina Majdak, Iva Peter Dragan, Nikola Mijatović iz Triko Cirkus Teatra. Predstavu je osmislila Lana Šarić, dok je za onaj režijski dio odgovoran Ivica Šimić. Sama predstava nastala je u suradnji sa Triko Cirkus Teatrom, što joj daje posebnu dimenziju. Naime, njegovi članovi će svojim interesantnim cirkuskim vještinama, ispričati priču o djevojčici koja je posebna po jednome; ona od rođenja na sebi nosi iglice koje bodu sve s kojima dolazi u dodir, ali isto tako ranjavaju i nju u svakom bliskom dodiru.

Da je ovo kazalište neumorne produkcije govori i činjenica kako uz pokuse za “Iglicu” u pripremi i predstava “JaTiOnoMi” u suradnji sa ActLabom, a bavi se socijalno delikatnom tematikom posvajanja djeteta i njena je premijera zakazana za 21. veljače.
Ako vas sve ovo nije nagnalo da se odlučite na jedan kazališni doživljaj, spomenut ćemo kako je ovo kazalište uvršteno na listu 115 “najvažnijih”, sukladno časopisu “Time Out”, a iz mase se izdvaja kao jedino koje kreira sadržaje namijenjene najmlađima. Stoga je upravo Mala scena idealno mjesto za one koje žele iznenaditi svoje najmlađe nečim što nije stereotipan izvor zabave.

(Visited 79 times, 1 visits today)

Komentari