Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Glazba

Nova pjesma mladog kantautora Tobias Jesso Jr. – poslušajte 'Hollywood'

19.11.2014. Nikolina Lončar
Foto: https://www.facebook.com/tobiasjessojr

Foto: https://www.facebook.com/tobiasjessojr

Nova zvijezda u usponu, mladi i talentirani kantautor Tobias Jesso Jr., objavio je preko YouTube-a još jednu baladu komponiranu na klaviru pod nazivom Hollywood. Nakon što ga je ovog ožujka otkrio Chet White, bivši basist i producent indie benda Girls, Jesso je objavio nekolicinu demo snimaka, a među njima i lo-fi laganicu True Love.

Reskim i škripavim glasom Tobias pjeva o nečem o čemu smo svi bar jednom potajno maštali, američkom snu i odlasku u prostranstva Los Angelesa, traženju identiteta i slave. Iako u prvi mah tematika cijele skladbe zvuči optimistično, pjevač iznosi svoje sumnje o mogućnosti uspjeha u takvim okolnostima i kroz melankolične zvuke klavira u sporijem tempu slušatelju prikazuje svoje strepnje, nadanja i molitve o vlastitoj karijeri.

Ovom skladbom će vas Tobias Jesso Jr. možda odvesti u doba crno bijelih filmova, ali će se svijetla reflektora zadržati na ovom samozatajnom mladiću koji će se naći sam sa svojim klavirom na pozornici i njemu ispovijedati sva svoja unutarnja previranja.

Pjesma Hollywood naći će se na debitantskom albumu čiji je izlazak najavljen za proljeće 2015., a na albumu će osim Cheta Whitea raditi i Patrick Karney (Black Keys) te producent Ariel Rechtshaid. Nadolazeći album bavit će se sličnom tematikom kao i ova pjesma – Los Angelesom, neuspjesima i prekidima.

Komentari