Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Glazba

Nova pjesma mladog kantautora Tobias Jesso Jr. – poslušajte 'Hollywood'

19.11.2014. Nikolina Lončar
Foto: https://www.facebook.com/tobiasjessojr

Foto: https://www.facebook.com/tobiasjessojr

Nova zvijezda u usponu, mladi i talentirani kantautor Tobias Jesso Jr., objavio je preko YouTube-a još jednu baladu komponiranu na klaviru pod nazivom Hollywood. Nakon što ga je ovog ožujka otkrio Chet White, bivši basist i producent indie benda Girls, Jesso je objavio nekolicinu demo snimaka, a među njima i lo-fi laganicu True Love.

Reskim i škripavim glasom Tobias pjeva o nečem o čemu smo svi bar jednom potajno maštali, američkom snu i odlasku u prostranstva Los Angelesa, traženju identiteta i slave. Iako u prvi mah tematika cijele skladbe zvuči optimistično, pjevač iznosi svoje sumnje o mogućnosti uspjeha u takvim okolnostima i kroz melankolične zvuke klavira u sporijem tempu slušatelju prikazuje svoje strepnje, nadanja i molitve o vlastitoj karijeri.

Ovom skladbom će vas Tobias Jesso Jr. možda odvesti u doba crno bijelih filmova, ali će se svijetla reflektora zadržati na ovom samozatajnom mladiću koji će se naći sam sa svojim klavirom na pozornici i njemu ispovijedati sva svoja unutarnja previranja.

Pjesma Hollywood naći će se na debitantskom albumu čiji je izlazak najavljen za proljeće 2015., a na albumu će osim Cheta Whitea raditi i Patrick Karney (Black Keys) te producent Ariel Rechtshaid. Nadolazeći album bavit će se sličnom tematikom kao i ova pjesma – Los Angelesom, neuspjesima i prekidima.

(Visited 53 times, 1 visits today)

Komentari