Istaknuto
20.08.2017.

Dadaizam, kao umjetnički pokret, na svojim marginama skriva imena umjetnica koja zaslužuju da se svjetlo i pozornost skrene na njihov rad.

08.08.2017.

Pozadina mog romana, nazovimo ga tako, ili bolje – motiv zašto sam ga krenuo pisati jest hommage mojoj babi i dedi, zakletim antifašistima, ljudima koji su bili u logorima, austrijskim, mađarskim i ustaškim, ljudima koji su cijeli život krvavo radili za male nadnice, ljudima koji su odbili penziju jer su vidjeli da i komunisti kradu.

Film

Nova uloga Bryana Cranstona: Zvijezda Breaking Bada nastavlja oduševljavati

20.09.2013. Paula Bračko
Foto: facebook.com/Breaking Bad

Foto: facebook.com/Breaking Bad

Isprva su se pojavile glasine da bi Emmyjem nagrađeni glumac Bryan Cranston, najpopularniji po ulogama u serijama Breaking Bad i Malcolm in the Middle te filmovima Argo i Little Miss Sunshine, mogao glumiti ozloglašenog Lexa Luthora u nastavku filma Man of Steel trenutnog naziva Batman vs. Superman, no sam Cranston ih je opovrgnuo. Fanovi su se razočarali, pogotovo jer je trenutna peta sezona Breaking Bada ujedno i posljednja. No Bryan Cranston ne misli uzeti pauzu i nastavlja dograđivati svoj životopis novim ulogama.

Tako je nedavno najavljeno da će redatelj Jay Roach snimiti film o legendarnom scenaristu Daltonu Trumbu kojeg je HUAC (House Committee on Un-American Activities) uvrstio na svoju crnu listu nakon što se odbio izjasniti o komunističkim utjecajima u filmskoj industriji. Unatoč tome, Trumbo je osvojio dva Oscara i zaradio veliko poštovanje među kolegama zbog svoje borbe protiv HUAC-a. Za scenarij o ovom osebujnom filmašu zadužen je John McNamara, a datum izlaska filma još nije poznat kao ni tko su ostali glumci koji će se Cranstonu pridružiti na setu. Unatoč tome, film se čini kao dobar početak za nastavak njegove karijere jednom kad se zauvijek pozdravi s Walterom Whiteom.

Komentari