Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Glazba

Novi izvođači i festivalske informacije SuperUha!

20.05.2014. Marta Lučić
Foto: Marta Lučić/ziher.hr

Foto: Marta Lučić/ziher.hr

Na današnjoj press konferenciji održanoj u Laubi, Mate Škugor, organizator novog Šibenskog festivala, najavio je nova imena izvođača, iznio detalje o kampu i ulaznicama. Tako će se dosadašnjem line-upu prvog izdanja SuperUho festivala pridružiti bristolski elektronski dvojac Fuck Buttons, čijom će se rasplesanom elektronikom zatvoriti festival. Uz Fuck Buttonse novi headlineri su i glavni inicijatori post metala i dronea – Earth.

Prvo izdanje  SuperUho Festivala  orijentiranog na aktualnu međunarodnu glazbenu scenu održat će se od 3. – 5. kolovoza u Šibeniku na autentičnoj lokaciji pristaništa TEF i gradskoj plaži BANJ, svega 10minuta laganog hoda od katedrale Sv. Jakov. Navedenom lokacijom, kako navodi Škugor, uspjet će se očuvati intima ljetnog festivala na otvorenom ali i spojiti mediteran s underground štihom glazbe bendova koji su u usponu i o kojima će se još dugo pričati nakon festivala. Isto tako od domaćih bendova (Diskodelija, Seven That Spells, Bernays Propaganda…) organizatori naglašavaju da žele podržati one manje ali izuzetno kvalitetne za koje žele da ih se čuje. Tako se ‘domaćima’ pridružuju Repetitor, Punčke i ESC Life.

–> Adio Terraneo! Škugorovo Žedno uho kuha nešto novo!

–>SuperUho u Šibenik dovodi The National!

Osim novih izvođača najavljene su kamp i dnevne pogodnosti festivala. Kamp će se nalaziti 150 metara ispred same jezgre festivala, a kako navodi Škugor do sada ima hlada za 120 šatora. Do početka festivala će se organizatori pobrinuti da ga bude još. Prodaja kamp ulaznica kreće od sljedećeg tjedna. O pogodnostima i dnevnim festivalskim aktivnostima plaže Banj, govorila je glasnogovornica Iskona, festivalskog pokrovitelja. Najavljena je besplatna škola windsurfinga za vrijeme festivala i Iskonova dnevna pozornicu za druženja ali i bezbrižna surfanja internetom koji će biti dostupan na području festivala.

Nagađalo se i o mogućnosti uvođenja dnevnih ulaznica, ali zasigurno ne još neko vrijeme jer se kapacitet od 2 500 posjetitelja puni sve brže. Organizator ponosno tvrdi kako je trećina ulaznica prodano u Šibeniku, što pokazuje znatno veći uspjeh za Šibenik uspoređujući isto s prvom godinom Terranea. Kako je ulaznica sve manje, organizatori preporučuju kupnju ulaznica u pretprodaji za koju cijena do početka festivala iznosi 290 kn.

(Visited 96 times, 1 visits today)

Komentari