Istaknuto
16.08.2018.

Iako je zadnjih godina nije u naponu snage, Madonna je kroz 35 godina karijere definirala glazbenu scenu kakvu poznajemo danas. Njezin 60. rođendan prilika je da se podsjetimo na veliku karijeru koja je promijenila svijet.

04.08.2018.

O skandaloznoj i pravno upitnoj smjeni Nataše Rajković s mjesta programske voditeljice Kulture SC-a te budućnosti Teatra &TD upitali smo za komentar istaknute, nagrađivane i cijenjene hrvatske kazališne redatelje koji su tijekom karijere djelovali u legendarnom kazalištu u Savskoj 25.

Knjige

Novi roman Jo Nesbøa uskoro dostupan u Hrvatskoj!

30.03.2013. Melita Vrsaljko
photo: facebook.com

foto: facebook.com

Sve ljubitelje lika i djela norveškog kralja krimića Jo Nesbøa čeka lijepa vijest. Naime, nakon uskršnjih praznika, u Hrvatskoj će biti dostupan njegov najnoviji roman Snjegović kojeg je objavila Profilova biblioteka Fokus.

Snjegović je deseti po redu roman u seriji o Harryu Holeu,  kojoj također pripadaju Nesbøovi najprodavaniji romani kao što su Spasitelj, Šišmiš i Žohari. Harry Hole junak je oko kojeg je Nesbø svaki put uspio konstruirati zanimljivu i uzbudljivu priču. Kao detektiv, on u svakom nastavku traga za ubojicom, a svojim nekonvencionalnim metodama rješavanja slučajeva i ovisnošću o alkoholu našao je put do čitatelja diljem svijeta. Brojni kritičari ističu da se upravo u najnovijem romanu jasno vidi kako je junak skandinavske kriminalistike razvio svoj glavni lik. Iako je kroz seriju romana napredovao do viših policijskih činova, Hole i dalje začinjava priču svojom zanimljivom prošlošću koja ga uvijek prati te improviziranim pristupom svakom problemu na koji naiđe. Često u svemu tome, kao i svaki težak i zanimljiv lik, krši mnoga pravila.

Ljubitelji Nesbøa su primijetili da Snjegović svojom zanimljivom pričom podsjeća na njegov roman Spasitelj, koji je podigao veliku medijsku prašinu u Hrvatskoj. Naime, u tom romanu Nesbo je liku ubojici dao hrvatsko podrijetlo i zanimljivu prošlost – uništavanje srpskih tenkova tijekom Domovinskog rata.

Kakvo god mišljenje imali o Jo Nesbøu, kojeg je Sunday Times proglasio budućnošću krimića, ono što je sigurno je to da će nova knjiga, kao i one prije nje, oduševiti čitatelje diljem svijeta. Neki kritičari već naglašavaju da je riječ o njegovom najboljem romanu, a poznata je i vijest da je Hollywood otkupio prava za ekranizaciju, tako da nas uskoro čeka i filmska verzija ove priče, koju će režirati Martin Scorsese.

(Visited 98 times, 1 visits today)

Komentari