Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Knjige

Novi roman Jo Nesbøa uskoro dostupan u Hrvatskoj!

30.03.2013. Melita Vrsaljko
photo: facebook.com

foto: facebook.com

Sve ljubitelje lika i djela norveškog kralja krimića Jo Nesbøa čeka lijepa vijest. Naime, nakon uskršnjih praznika, u Hrvatskoj će biti dostupan njegov najnoviji roman Snjegović kojeg je objavila Profilova biblioteka Fokus.

Snjegović je deseti po redu roman u seriji o Harryu Holeu,  kojoj također pripadaju Nesbøovi najprodavaniji romani kao što su Spasitelj, Šišmiš i Žohari. Harry Hole junak je oko kojeg je Nesbø svaki put uspio konstruirati zanimljivu i uzbudljivu priču. Kao detektiv, on u svakom nastavku traga za ubojicom, a svojim nekonvencionalnim metodama rješavanja slučajeva i ovisnošću o alkoholu našao je put do čitatelja diljem svijeta. Brojni kritičari ističu da se upravo u najnovijem romanu jasno vidi kako je junak skandinavske kriminalistike razvio svoj glavni lik. Iako je kroz seriju romana napredovao do viših policijskih činova, Hole i dalje začinjava priču svojom zanimljivom prošlošću koja ga uvijek prati te improviziranim pristupom svakom problemu na koji naiđe. Često u svemu tome, kao i svaki težak i zanimljiv lik, krši mnoga pravila.

Ljubitelji Nesbøa su primijetili da Snjegović svojom zanimljivom pričom podsjeća na njegov roman Spasitelj, koji je podigao veliku medijsku prašinu u Hrvatskoj. Naime, u tom romanu Nesbo je liku ubojici dao hrvatsko podrijetlo i zanimljivu prošlost – uništavanje srpskih tenkova tijekom Domovinskog rata.

Kakvo god mišljenje imali o Jo Nesbøu, kojeg je Sunday Times proglasio budućnošću krimića, ono što je sigurno je to da će nova knjiga, kao i one prije nje, oduševiti čitatelje diljem svijeta. Neki kritičari već naglašavaju da je riječ o njegovom najboljem romanu, a poznata je i vijest da je Hollywood otkupio prava za ekranizaciju, tako da nas uskoro čeka i filmska verzija ove priče, koju će režirati Martin Scorsese.

(Visited 95 times, 1 visits today)

Komentari