Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Knjige

Novi roman Carlosa Ruiza Zafona u knjižarama

25.04.2013. Marta Reljanović
Foto: fraktura.hr

Foto: fraktura.hr

Njegovo ime poznato je svakom ljubitelju književnosti, gotovo sigurno nema osobe koja ravnodušno gleda na njegova djela nakon što je pročitala barem jednu njegovu knjigu. Carlosa Ruiza Zafona često nazivaju majstorom pripovijedanja, a njegove obožavatelje zasigurno će razveseliti nova knjiga iz pera ovog pisca koja se nedavno našla na policama naših knjižara. Mračna, tajanstvena i zastrašujuća Ponoćna palača, drugi nastavak Trilogije magle u koju spadaju još Princ magle i neprevedeni treći nastavak September Lights objavljeni na početku Zafonove spisateljske karijere u devedesetima, oduševit će sve one koji su zavoljeli ostala Zafonova djela, a i one koji se s njim po prvi put susreću.

Radnja započinje godine 1916. u Calcutti kad sudbina razdvaja blizance Bena i Sheere, koje od plaćenih ubojica i njihovog progonitelja spašava mladi britanski časnik koji svoju hrabrost plaća životom. Šesnaest godina kasnije oni se susreću u Ponoćnoj palači, potpuni su neznanci i ne slute koliko su povezani, a demon iz prošlosti sprema se naplatiti svoj dug i ovaj put ne namjerava odustati tako lako. Uz pomoć prijatelja iz tajnog društva Chowbar Ben i Sheere će se suočiti sa sjenama i užasom koji na njih vreba u Gradu palača.

Nadajmo se da je Zafon napisao još jedno djelo koje će oduševiti publiku svih generacija, a kako kritika napominje da baš ova knjiga neopisivo podsjeća na Sjenu vjetra, najuspješnije Zafonovo djelo, nema sumnje da će se nade ispuniti. Knjiga je dostupna u knjižarama od 23.4., u izdanju Frakture.
(Visited 146 times, 1 visits today)

Komentari