Istaknuto
20.01.2017.

Osvrnemo li se na prethodnu izložbenu 2016. godinu, možemo biti prilično zadovoljni. U našoj metropoli imali smo priliku vidjeti izložbe najrazličitijeg karaktera i opsega koje su uključivale značajna umjetnička imena i vrlo dobro osmišljene kustoske koncepcije. Sudeći prema dosad objavljenom rasporedu najvećih zagrebačkih muzeja, očekuje nas vrlo uzbudljiva izlagačka sezona i u 2017. godini.

18.01.2017.

Sinoć je u Galeriji Prsten otvorena izložba slavnog njemačkog umjetnika Antona Högera pod nazivom ”Ravnoteža”. Höger je pripadnik bečke škole fantastičnog realizma koja je prepoznatljiva po nestvarnim, sanjarskim motivima u raskošnome stilu manirizma, razrađenoj tehnici starih talijanskih i nizozemskih majstora. Ovom prilikom umjetnik izlaže svojih četrdesetak radova nastalih od 2003. godine pa sve do danas.

Glazba

Novi spotovi za S.A.R.S. i Dječake uoči Pozitivnog koncerta

20.11.2015. Ziher.hrFoto: Valentina Cetin/ Ziher.hr

Nešto više od tjedan dana dijeli nas od Pozitivnog koncerta, najvećeg i najdugovječnijeg dvoranskog događaja koji će se održati u Velikoj dvorani zagrebačkog Doma sportova u petak 27. i subotu 28. studenog te ugostiti bendove iz vrha regionalne scene. Svake godine Pozitivac je u tom prostoru bio rasprodan, a sudeći po ogromnom interesu koji prati nadolazeći događaj i ove nas godine očekuje isti scenarij. Ususret koncertu iz stožera bendova stižu novosti.

Dječaci, splitsko-zagrebački hip hop trio, predstavili su spot za četvrti singl CMC s hvaljenog novog albuma “Firma”. “Većina ljudi koje poznajemo vikendom prije izlaska gleda CMC kako bi se zabavila uz dobre ili rugala i smijala lošim glazbenicima. Pjesma je opis jednog od naših izlazaka, a video to prenosi što vjernije”, tvrde Dječaci. Ideju i scenarij za spot potpisuju Dječaci, režiju i montažu Zoni, a u spotu glumi splitska rap scena.

S.A.R.S. je upravo objavio spot za pjesmu Neka te kraj mene s aktualnog albuma “Proleće”. Ovu, kako kaže, ljubavnu utopijsku priču produkcijski i rediteljski potpisuje Filip Dizdar, a spot se odmiče od teških tema. Ljubavnu priču jednog para portretira se kroz više njih, a glume pravi parovi koji nemaju glumačko iskustvo, te su su kadrovi nastali spontano.

Prvi dan Pozitivca, 27. studenog, nastupaju Punčke, Kawasaki 3P, PipsChips&Videoclips i Urban & 4. Dan kasnije, 28. studenog, svoje debitantske nastupe na Pozitivnog koncertu imat će dvije rap grupe – splitski Dječaci i zagrebački High5.  Riječki Quasarr završava materijal za treći studijski album čiji dio će biti na repertoaru Pozitivca, a beogradski S.A.R.S. se vraća na jedini zagrebački koncert ove, za njih, izuzetno uspješne godine.

Tradicionalno organiziran od HUHIV-a i Los Angeles Agencije uz Svjetski dan AIDSa, sa snažnom edukativnom porukom, Pozitivan koncert i ove će godine uz izrazito povoljne cijene ulaznica okupiti izuzetno jak line up regionalne scene.

U ponudi su samo dnevne ulaznice za svaki dan. Do 8. studenog cijena im iznosi 60 kn. Od 9. studenog do pojedinog dana Pozitivca za ulaz će trebati izdvojiti 70 kn, a na sam dan svirki 80 kn. Službena prodajna mjesta su Dirty old shop, Rockmark, Dallas Music Shop, Aquarius CD Shop, Eventimova prodajna mjesta i www.eventim.hr.

Komentari