Istaknuto
08.08.2017.

Pozadina mog romana, nazovimo ga tako, ili bolje – motiv zašto sam ga krenuo pisati jest hommage mojoj babi i dedi, zakletim antifašistima, ljudima koji su bili u logorima, austrijskim, mađarskim i ustaškim, ljudima koji su cijeli život krvavo radili za male nadnice, ljudima koji su odbili penziju jer su vidjeli da i komunisti kradu.

03.08.2017.

Nedavno je završeno drugo izdanje festivala Re:Think Sisak. Zidove grada oslikalo je nekoliko stranih street art umjetnika, a veličanstvene murale Sisku je ostavilo i nekoliko hrvatskih umjetnika. Cilj je festivala probuditi grad i promijeniti lošu sliku Siska koja je stvorena u medijima.

Glazba

Novi spotovi za S.A.R.S. i Dječake uoči Pozitivnog koncerta

20.11.2015. Ziher.hrFoto: Valentina Cetin/ Ziher.hr

Nešto više od tjedan dana dijeli nas od Pozitivnog koncerta, najvećeg i najdugovječnijeg dvoranskog događaja koji će se održati u Velikoj dvorani zagrebačkog Doma sportova u petak 27. i subotu 28. studenog te ugostiti bendove iz vrha regionalne scene. Svake godine Pozitivac je u tom prostoru bio rasprodan, a sudeći po ogromnom interesu koji prati nadolazeći događaj i ove nas godine očekuje isti scenarij. Ususret koncertu iz stožera bendova stižu novosti.

Dječaci, splitsko-zagrebački hip hop trio, predstavili su spot za četvrti singl CMC s hvaljenog novog albuma “Firma”. “Većina ljudi koje poznajemo vikendom prije izlaska gleda CMC kako bi se zabavila uz dobre ili rugala i smijala lošim glazbenicima. Pjesma je opis jednog od naših izlazaka, a video to prenosi što vjernije”, tvrde Dječaci. Ideju i scenarij za spot potpisuju Dječaci, režiju i montažu Zoni, a u spotu glumi splitska rap scena.

S.A.R.S. je upravo objavio spot za pjesmu Neka te kraj mene s aktualnog albuma “Proleće”. Ovu, kako kaže, ljubavnu utopijsku priču produkcijski i rediteljski potpisuje Filip Dizdar, a spot se odmiče od teških tema. Ljubavnu priču jednog para portretira se kroz više njih, a glume pravi parovi koji nemaju glumačko iskustvo, te su su kadrovi nastali spontano.

Prvi dan Pozitivca, 27. studenog, nastupaju Punčke, Kawasaki 3P, PipsChips&Videoclips i Urban & 4. Dan kasnije, 28. studenog, svoje debitantske nastupe na Pozitivnog koncertu imat će dvije rap grupe – splitski Dječaci i zagrebački High5.  Riječki Quasarr završava materijal za treći studijski album čiji dio će biti na repertoaru Pozitivca, a beogradski S.A.R.S. se vraća na jedini zagrebački koncert ove, za njih, izuzetno uspješne godine.

Tradicionalno organiziran od HUHIV-a i Los Angeles Agencije uz Svjetski dan AIDSa, sa snažnom edukativnom porukom, Pozitivan koncert i ove će godine uz izrazito povoljne cijene ulaznica okupiti izuzetno jak line up regionalne scene.

U ponudi su samo dnevne ulaznice za svaki dan. Do 8. studenog cijena im iznosi 60 kn. Od 9. studenog do pojedinog dana Pozitivca za ulaz će trebati izdvojiti 70 kn, a na sam dan svirki 80 kn. Službena prodajna mjesta su Dirty old shop, Rockmark, Dallas Music Shop, Aquarius CD Shop, Eventimova prodajna mjesta i www.eventim.hr.

Komentari