Istaknuto
20.08.2017.

Dadaizam, kao umjetnički pokret, na svojim marginama skriva imena umjetnica koja zaslužuju da se svjetlo i pozornost skrene na njihov rad.

08.08.2017.

Pozadina mog romana, nazovimo ga tako, ili bolje – motiv zašto sam ga krenuo pisati jest hommage mojoj babi i dedi, zakletim antifašistima, ljudima koji su bili u logorima, austrijskim, mađarskim i ustaškim, ljudima koji su cijeli život krvavo radili za male nadnice, ljudima koji su odbili penziju jer su vidjeli da i komunisti kradu.

Film

Novi trailer za film Mandela: Long Walk To Freedom

13.09.2013. Valentina Botica

Foto: screenshot; Youtube

Foto: screenshot; Youtube

Izašao je i novi trailer za film o životu Nelsona Mandele, prvog demokratski izabranog predsjednika Južne Afrike i još je bolji, dramatičniji, srcedrapateljniji nego prvi. Film prati Mandelu, kojeg utjelovljuje Idris Elba, od njegova života u seoskim predjelima Južne Afrike, njegovu borbu za slobodu, suđenje, dugačko vrijeme boravka u zatvoru i zasluženu slobodu.

U ovom traileru imamo još jednu novost: vidimo kako je glumac digitalno postaran za kasnije dijelove Mandelina života.
Premijerno je prikazan na Toronto International Film Festivalu. Ovaj film zasigurno vrijedan nagrada režirao je Justin Chadwick, a scenarij je napisao William Nicholson (Gladiator, Les Miserables). Mandelinu utjelovljuje zvijezda Skyfalla Naomie Harris.

Evo novog trailera koji će vas naježiti dok čekamo studeni, kada ćemo moći pogledati i cijeli film.

Prvi trailer možete pogledati ovdje.

Komentari