Istaknuto
20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

14.06.2018.

Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić već 70 godina djeluje u okviru istoimenog studentskog kulturno umjetničkog društva kao jedan od najboljih i najslavnijih hrvatskih folklornih ansambala. Okruglu obljetnicu proslavili su odličnim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Film

Novi trippy trailer za Wheatleyjev A Field in England!

26.06.2013. Ivana Belošević
Foto: Ziher.hr montaža

Foto: Ziher.hr montaža

Zanima li vas kako bi izgledao svijet iz perspektive engleskih vojnika iz 17. stoljeća u građanskom ratu pod utjecajem halucinogenih gljiva? Mene, iz nekog razloga, da. Na sreću, za moje i vaše porive pobrinuo se Ben Wheatley (Kill List, Sightseers). Prvi trailer je znatno drukčijeg tona od ovog, iznimno psihodeličnog, a pomiješamo li to sa žanrom kao što je horor, dobivamo prilično zanimljivu kombinaciju.

O čemu se zapravo radi?
Grupa ratnih dezertera izgubljena u ratnim poljima prisiljena je pratiti kemičara O’ Neila i pomagati mu u njegovoj potrazi za blagom. Prelazeći polje gljiva, odluče se za svoj prvi obrok. Prvi i halucinogeni. Naravno, s obzirom na prizore koje su vidjeli u ratu, njihovi tripovi i ne mogu biti slični letećoj svinji na drvetu koja svira gitaru, već su popraćeni paranojom, svađama, nerazumijevanjem čitave situacije, ali i spoznajom kako blago ne mora nužno značiti zlato.

Film će premijerno biti prikazan u Velikoj Britaniji 5. srpnja, na ovim prostorima neznatno kasnije. Kako se vama čini?

(Visited 41 times, 1 visits today)

Komentari