Istaknuto
19.07.2018.

Tri autorska projekta, jedna opera, jedan mjuzikl, praizvedba jednog suvremenog hrvatskog teksta i uprizorenje jednog klasičnog naslova - to su najbolje predstave u sezoni 2017./18. koje se izdvajaju po svojoj kvaliteti, originalnosti, izvrsnoj režiji i glumačkim ostvarenjima.

18.07.2018.

Prošle godine počeli smo praksu filmova i albuma starih deset godina, tako i ove nastavljamo s filmskim naslovima, ovaj put iz 2008. godine.

Film

Objavljene nominacije nagrade BAFTA 2014!

09.01.2014. Inja Drače
Foto:Facebook.com/gravitymovie?fref=ts

Foto:Facebook.com/gravitymovie?fref=ts

Počela je sezona filmskih nagrada objavljivanjem nominacija cijenjene britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti. Film Gravity redatelja Alfonsa Cuaróna dobio je čak 11 nominacija i postavio se na čelo po broju osvojenih nominacija. Slijedi ga 12 Years a Slave redatelja Stevea McQueena i American Hustle Davida O. Russella s deset nominacija.

BAFTA je odličan uvod u nagradnu sezonu, jer filmovi koji se nominiraju za ovu prestižnu nagradu, su natjecatelji i za druge nagrade, kao najočitiju Oscara.

Od ostalih filmova su se istaknuli Captain Phillips s devet nominacija, Saving Mr. Banks i Behind the Candelabra s pet i Philomena, Rush i The Wolf of the Wall Street s četiri nominacije.

Glumci Helen McCrory i Luke Evans su objavili nominacije u 11 kategorija koje su odmah sa svim ostalim objavljene na službenim stranicama BAFTA-e.

Kako je Gravity svrstan pod engleski film, uspio je osvojiti nominaciju i u kategoriji najboljeg britanskog filma 2014. Gledajući bez te nominacije, izjednačena su tri filma 12 Years a Slave i American Hustle. Bit će zanimljivo vidjeti  koliko će osvojiti pojedini film i u kojoj kategoriji.

BAFTA-inih 6500 članova je glasovalo za nominacije.

Nominirane za najbolju glumicu su Amy Adams (American Hustle), Emma Thompson (Saving Mr. Banks), Cate Blanchett (Blue Jasmine), Sandra Bullock (Gravity) i Judi Dench (Philomena).

U kategoriji glavnoga glumca su nominirani Leondardo Dicaprio (The Wolf of the Wolf Street), Christian Bale (American Hustle), Chiwetel Ejiofor (12 Years a Slave), Bruce Dern (Nebraska) i Tom Hanks (Captain Phillips).

Za najboljeg redatelja su nominacije primili Paul Greengrass (Captain Phillips), David O. Russell (American Hustle), Steve McQueen (12 Years a Slave), Martin Scorsese (The Wolf of the Wolf Street) i Alfonso Cuarón (Gravity).

Nominirani za najbolji film su: 12 Years a Slave, American Hustle, Captain Phillips, Philomena i Gravity. Ostale nominacije pogledajte ovdje.

Pobjednici će biti objavljeni 16. veljače u londonskoj opernoj dvorani.

(Visited 82 times, 2 visits today)

Komentari