Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Film

Od sada se svakog mjeseca u Dokukinu KIC čuje Vox Feminae

24.01.2015. Petra Plivelić
Foto: Press

Foto: Press/Kate Bornstein

Američki predsjednik Obama u godišnjem obraćanju naciji poziva na ravnopravnost spolova i ističe nužnost financijske ravnopravnosti jer su žene na istim poslovnim pozicijma mnogo manje plaćene nego muškarci. Svaka čast! No taj govor je pisalo devet pisaca i na njemu su radili od američkog Dana zahvalnosti. Vrijeme je da se počnemo ponašati sukladno stoljeću u kojem živimo. Sadašnja ravnopravnost ravna je onoj u srednjem vijeku… U ovom feminističkom duhu, pozivamo vas u Dokukuno KIC.

Foto: facebook.com/VoxFeminae

Foto: facebook.com/VoxFeminae

Naime, od ove subote Dokukino KIC svakog mjeseca donosi neke od najzanimljivijih dokumentaraca koji promiču rodnu ravnopravnost. U sjeni Vox Feminae festivala koji već osam godina promovira i potiče kreativni i rodno osvješteni filmski, glazbeni i društveni program. Njime, kao jedini takav festival u Hrvatskoj, promiče glas „strašnih žena“ i aktivizma. Tako od veljače pa sve do kraja sezone u Dokukinu KIC možete gledati dokumentarne filmove koji su osvojili publiku proteklih godina, a odnose se na rodnu ravnopravnost, aktivizam te općenitu uloge žene u društvu.

Foto: Press

Foto: Press/Kate Bornstein

Prvu subotu otvaraju transrodna prava. Sukladno tematici, u subotu 22.1. u 21 sat moći ćete pogledati desetominutnu priču o roditeljstvu iz perspektive trans osoba. Kanadski kratki film Transformacija obitelji redatelja Rémyja Huberdeaua je zapravo prikaz problema, borbi i pozitivnih strana transseksualnih, transrodnih i genderfluidnih budućih roditelja u Sjevernoj Americi. Nakon toga slijedi cjelovečernji dokumentarac Kate Bornstein je Queer i Pleasant Danger redatelja Sama Federa. U filmu performerica i autorica Kate Bornstein uništava binarnosti i istodobno dekonstruira rod i vlastiti identitet. Sljedeće projekcije na redu su u četvrtak, 29. siječnja opet u 21 sat.

Komentari