Istaknuto
19.07.2018.

Tri autorska projekta, jedna opera, jedan mjuzikl, praizvedba jednog suvremenog hrvatskog teksta i uprizorenje jednog klasičnog naslova - to su najbolje predstave u sezoni 2017./18. koje se izdvajaju po svojoj kvaliteti, originalnosti, izvrsnoj režiji i glumačkim ostvarenjima.

18.07.2018.

Prošle godine počeli smo praksu filmova i albuma starih deset godina, tako i ove nastavljamo s filmskim naslovima, ovaj put iz 2008. godine.

Glazba

Of Montreal, Ought i Vlasta Popić nova imena SuperUho festivala

05.03.2015. Tim Hrvaćanin
Foto: facebook.com/SuperUho.Festival

Foto: facebook.com/SuperUho.Festival

SuperUho festival je objavio tri nova izvođača za ovogodišnje izdanje festivala, koje će se u Šibeniku održati od 4. do 6. kolovoza.

Prvo domaće ime najavljeno za ovogodišnji festival je varaždinska indie punk noise trojka Vlasta Popić. Varaždinci su prije mjesec albuma objavili drugi studijski album „Kvadrat“ koji je prikupio odlične kritike te pokazao veliki napredak u njihovom zvuku, napokon ih maknuvši iz sjene slavnijih im noise kolega, beogradskog Repetitora. Recenziju albuma “Kvadrat” pročitajte ovdje.

Na pozornicama na pristaništu TEF-a zasvirat će kanadski art post-punkeri Ought. Četvorka iz Montreala osnovana je 2011. godine, a prošle su godine izdali debitantski album „More Than Any Other Day“ za Constellation Records. Album je dobio velike pohvale, a Pitchfork je album i pjesmu Habit uvrstio na svoje liste najboljih pjesama i albuma 2014. godine.

Treći najavljeni izvođač SuperUha su američki psihodelični indie luđaci Of Montreal. Bend je osnovao Kevin Barnes 1996. godine, a iza sebe ima preko 10 studijskih albuma. Najnoviji album, „Aureate Gloom“, objavili su ovog tjedna i njega dolaze promovirati u Šibenik.

Festivalske ulaznice u prodaji su za 290 kuna do 3.8., dok će na ulazu koštati 320 kuna. Ought, Vlasta Popić i Of Montreal pridružit će se prije objavljenima Einsturzende Neubauten, Rosetti i King Khan and the Shrines.

(Visited 64 times, 1 visits today)

Komentari