Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Of Montreal, Ought i Vlasta Popić nova imena SuperUho festivala

05.03.2015. Tim Hrvaćanin
Foto: facebook.com/SuperUho.Festival

Foto: facebook.com/SuperUho.Festival

SuperUho festival je objavio tri nova izvođača za ovogodišnje izdanje festivala, koje će se u Šibeniku održati od 4. do 6. kolovoza.

Prvo domaće ime najavljeno za ovogodišnji festival je varaždinska indie punk noise trojka Vlasta Popić. Varaždinci su prije mjesec albuma objavili drugi studijski album „Kvadrat“ koji je prikupio odlične kritike te pokazao veliki napredak u njihovom zvuku, napokon ih maknuvši iz sjene slavnijih im noise kolega, beogradskog Repetitora. Recenziju albuma “Kvadrat” pročitajte ovdje.

Na pozornicama na pristaništu TEF-a zasvirat će kanadski art post-punkeri Ought. Četvorka iz Montreala osnovana je 2011. godine, a prošle su godine izdali debitantski album „More Than Any Other Day“ za Constellation Records. Album je dobio velike pohvale, a Pitchfork je album i pjesmu Habit uvrstio na svoje liste najboljih pjesama i albuma 2014. godine.

Treći najavljeni izvođač SuperUha su američki psihodelični indie luđaci Of Montreal. Bend je osnovao Kevin Barnes 1996. godine, a iza sebe ima preko 10 studijskih albuma. Najnoviji album, „Aureate Gloom“, objavili su ovog tjedna i njega dolaze promovirati u Šibenik.

Festivalske ulaznice u prodaji su za 290 kuna do 3.8., dok će na ulazu koštati 320 kuna. Ought, Vlasta Popić i Of Montreal pridružit će se prije objavljenima Einsturzende Neubauten, Rosetti i King Khan and the Shrines.

(Visited 62 times, 1 visits today)

Komentari