Istaknuto
23.02.2017.

Subota, 25.veljače, rezervirana je za jednog od naših najistaknutijih kantautora Nenu Belana koji će jednim posebnim koncertom u maloj dvorani Doma Spotova proslaviti 20. godišnjicu postojanja i djelovanja svog benda Neno Belan & Fiumens. Mi smo porazgovarali s njim pa doznajte što nam je rekao.

21.02.2017.

Zbunjeni ste trenutnom situacijom u HAVC-u? Priredili smo vam vodič kroz sve objave za medije koje se tiču inicijativa Puk'o nam je film i HFAD, Hrvoja Hribara i HAVC-a.

Izvedbene umjetnosti

Olja Lozica premijerno predstavlja novi autorski projekt “Moja nuklearna ljubav”

28.10.2016. Ziher.hrFoto: www.rugantino.hr

Predstava „Moja nuklearna ljubav“, nastala prema tekstovima/objavama korisnika s Forum.hr-a u režiji višestruko nagrađivane Olje Lozice, premijerno će biti izvedena u petak, 28. listopada u 20 sati na sceni Male dvorane KD Vatroslava Lisinskog. Predstava nastaje u koprodukciji Teatra Rugatino, Kotar teatra i Akademije dramske umjetnosti u suradnji s Muzejom prekinutih veza.

Radi se o projektu koji internet izravno spaja s medijem kazališta. Autori za dramski predložak koriste istinite i intimne priče o ljubavnim vezama objavljene od strane forumaša (pod pseudonimima krflnk, nisamtoja, pbeatz) na internetskom forumu u rubrici Usamljena srca pod temom Kad si jadna šupendara – priče iz prošlosti, najpopularnijoj i najposjećenijoj temi na Forum.hr koju je pokrenuo Stjepan Krznarić pod pseudonimom dritokonj.  Važno je istaknuti da rubrika Usamljena srca ima preko tri milijuna čitanja  što ju svrstava na sam vrh čitanosti.

U predstavi igra mlada, no javnosti već poznata glumačka ekipa – Lada BonacciPetar CvirnSanja Milardović te Filip Vidović. Upravo je glumački doprinos oblikovanju protagonista bio ključan u prijenosu istinitih virtualnih priča u ovu kazališnu predstavu. Uz Olju Lozicu, koja je dosad režirala više od deset uspješnih predstava, na razvoju projekta, kao dramaturg, radio je Matko Botić. Scenografkinja i kostimografkinja predstave je Ana Sekulić, a oblikovanje svjetla potpisuje Marino Frankola.

Predstava je diplomski projekt studentice Marije Kolb na Odsjeku produkcije scenskih i izvedbenih umjetnosti Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Nakon premijerne izvedbe 28. listopada, reprize su na rasporedu 29. listopada te 16. i 22. studenoga u 20 sati, sve u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog.

Komentari