Istaknuto
01.12.2016.

Cijela naša povijest satkana je na slučajnosti i poticajima vremena u kojem smo se našli. Bez ikakvog problema mogu zamisliti situaciju u kojem nas je umjesto rock manije prije 40 ili 30 godina pokosila neka druga „zarazna bolest“.

28.11.2016.

Izložba se dokazala kao kompleksan narativ jer je od izrazite kulturne važnosti za povijest kazališta, glazbe, kostimografije i baleta. Otvorenjem ove izložbe MUO se ucrtao na umjetničku kartu svijeta kao prvak u cjelokupnoj prezentaciji Orašara, remek-djela klasičnog baleta.

Izvedbene umjetnosti

Olja Lozica premijerno predstavlja novi autorski projekt “Moja nuklearna ljubav”

28.10.2016. Ziher.hrFoto: www.rugantino.hr

Predstava „Moja nuklearna ljubav“, nastala prema tekstovima/objavama korisnika s Forum.hr-a u režiji višestruko nagrađivane Olje Lozice, premijerno će biti izvedena u petak, 28. listopada u 20 sati na sceni Male dvorane KD Vatroslava Lisinskog. Predstava nastaje u koprodukciji Teatra Rugatino, Kotar teatra i Akademije dramske umjetnosti u suradnji s Muzejom prekinutih veza.

Radi se o projektu koji internet izravno spaja s medijem kazališta. Autori za dramski predložak koriste istinite i intimne priče o ljubavnim vezama objavljene od strane forumaša (pod pseudonimima krflnk, nisamtoja, pbeatz) na internetskom forumu u rubrici Usamljena srca pod temom Kad si jadna šupendara – priče iz prošlosti, najpopularnijoj i najposjećenijoj temi na Forum.hr koju je pokrenuo Stjepan Krznarić pod pseudonimom dritokonj.  Važno je istaknuti da rubrika Usamljena srca ima preko tri milijuna čitanja  što ju svrstava na sam vrh čitanosti.

U predstavi igra mlada, no javnosti već poznata glumačka ekipa – Lada BonacciPetar CvirnSanja Milardović te Filip Vidović. Upravo je glumački doprinos oblikovanju protagonista bio ključan u prijenosu istinitih virtualnih priča u ovu kazališnu predstavu. Uz Olju Lozicu, koja je dosad režirala više od deset uspješnih predstava, na razvoju projekta, kao dramaturg, radio je Matko Botić. Scenografkinja i kostimografkinja predstave je Ana Sekulić, a oblikovanje svjetla potpisuje Marino Frankola.

Predstava je diplomski projekt studentice Marije Kolb na Odsjeku produkcije scenskih i izvedbenih umjetnosti Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Nakon premijerne izvedbe 28. listopada, reprize su na rasporedu 29. listopada te 16. i 22. studenoga u 20 sati, sve u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog.

Komentari