Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Vizart

One Million Bones: Umjetnička instalacija koja podiže svijest o genocidu

18.06.2013. Selma PezerovićVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/One Million Bones - Washington, DC

Foto: facebook.com/One Million Bones – Washington, DC

Milijun kostiju (One Million Bones) naziv je pozamašne društvene instalacije koja je postavljena ispred Bijele kuće u Washingtonu 8. lipnja. Riječ je o projektu koji obuhvaća milijun ručno izrađenih kostiju od papira, gline, kartona i drugih materijala. Kosti su ležale na  zelenoj površini u Washingtonu nekoliko dana, a kako pokretači projekta, kojima ovo nije prvo izlaganje, kažu na službenoj stranici – Milijun kostiju dio je Umjetnosti revolucije, organizacije čiji je rad usmjeren na naglašavanje utjecaja moći umjetnosti koja je potaknuta aktivizmom. Više o pokretačkoj snazi umjetničke instalacije možete pročitati ovdje.

Foto: facebook.com/Juxtapoz Magazine

Foto: facebook.com/Juxtapoz Magazine

Sam projekt podiže svijest o genocidu i kršenju ljudskih prava u Sudanu, Demokratskoj Republici Kongo, Somaliji i Burmi. Iako je genocid kao pojam definiran Konvencijom još 1948. godine njegovo značanje danas se koristi u mnogo širem kontekstu. Najpoznatiji (i ujedno najveći) je genocid vršen od strane britanskih kolonijalista nas domorocima zemalja koje su osvojili. Treba svakako napomenuti da je masakr u Srebrenici najveći genocidni zločin počinjen u Europi nakon Drugog svjetskog rata. Obljetnica stradanja obilježava se 11. srpnja.
(Visited 196 times, 1 visits today)

Komentari