Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Vizart

Ono si kako izgleda tvoja spavaća soba?

28.04.2013. Jurica Mlinarec
Foto: Screenshot/youtube.com

Foto: Screenshot/youtube.com

Na slici se nalazi Risa, petnaestogodišnja Japanka iz Kyota. Živi s trinaest žena u tzv. čajnoj kući (teahouse) gdje izučava biti gejšom. Odlučila se za to nakon što je vidjela gejše na televiziji. Svaki dan nekoliko sati trenira pripravku čaja, dikciju, pjevanje i plesanje. Najmlađa je maiko (osoba koja je prošla test za izučavanje posla gejše) u Japanu.

Život djece inspirira engleskog fotografa Jamesa Mollisona. “Kada su me pitali da smislim ideju koja bi uključivala dječja prava, počeo sam razmišljati o vlastitoj spavaćoj sobi, koliku je značajnost nosila sa sobom te kako je odražavala kakav sam”. Mollison je pravio portrete djece i njihovih soba koje “odražavaju u kakvom kontekstu oni žive”. Stvaranjem ove serije fotografija obišao je sve kontinente, a životi djece, u koje je fotografijom ulazio, nevjerojatno su raznoliki. Tako se u njegovoj knjizi Where Children Sleep nalaze dječak koji je bio vojnik tijekom rata u Liberiji, četverogodišnja Jasmine iz Kentuckyja čija je soba prepuna kruna koje osvaja kao sudionica u dječjim natjecanjima u ljepoti i devetogodišnji Alex koji ne ide u školu već vrijeme provodi proseći po ulicama Ria de Janeira.

Foto: Screenshot/youtube.com

Foto: Screenshot/youtube.com

Knjiga je prvenstveno namijenjena djeci, kaže Mollison, da im razvije interes u razumijevanju socijalnih problema koji utječu na njihove godišnjake, odnosno okolnosti njihovih života rasprostranih diljem svijeta. Cjelokupnu galeriju fotografija možete pogledati na njegovim službenim stranicama.

(Visited 84 times, 1 visits today)

Komentari