Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Vizart

Ono si kako izgleda tvoja spavaća soba?

28.04.2013. Jurica MlinarecVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Screenshot/youtube.com

Foto: Screenshot/youtube.com

Na slici se nalazi Risa, petnaestogodišnja Japanka iz Kyota. Živi s trinaest žena u tzv. čajnoj kući (teahouse) gdje izučava biti gejšom. Odlučila se za to nakon što je vidjela gejše na televiziji. Svaki dan nekoliko sati trenira pripravku čaja, dikciju, pjevanje i plesanje. Najmlađa je maiko (osoba koja je prošla test za izučavanje posla gejše) u Japanu.

Život djece inspirira engleskog fotografa Jamesa Mollisona. “Kada su me pitali da smislim ideju koja bi uključivala dječja prava, počeo sam razmišljati o vlastitoj spavaćoj sobi, koliku je značajnost nosila sa sobom te kako je odražavala kakav sam”. Mollison je pravio portrete djece i njihovih soba koje “odražavaju u kakvom kontekstu oni žive”. Stvaranjem ove serije fotografija obišao je sve kontinente, a životi djece, u koje je fotografijom ulazio, nevjerojatno su raznoliki. Tako se u njegovoj knjizi Where Children Sleep nalaze dječak koji je bio vojnik tijekom rata u Liberiji, četverogodišnja Jasmine iz Kentuckyja čija je soba prepuna kruna koje osvaja kao sudionica u dječjim natjecanjima u ljepoti i devetogodišnji Alex koji ne ide u školu već vrijeme provodi proseći po ulicama Ria de Janeira.

Foto: Screenshot/youtube.com

Foto: Screenshot/youtube.com

Knjiga je prvenstveno namijenjena djeci, kaže Mollison, da im razvije interes u razumijevanju socijalnih problema koji utječu na njihove godišnjake, odnosno okolnosti njihovih života rasprostranih diljem svijeta. Cjelokupnu galeriju fotografija možete pogledati na njegovim službenim stranicama.

(Visited 95 times, 1 visits today)

Komentari