Istaknuto
21.06.2018.

"Katalonac" je naizgled neobavezna predstava koja će znalački nenametljivo, zakrivena smijehom, u gledatelju zatitrati neke mnogo dublje žice, vrlo aktualne u našem društvu.

20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

Film

Prošlo je 10 godina od kada je Oprah svojoj publici "poklonila" 300 automobila!

13.09.2014. Laura Sinovčić
foto: screenshot

foto: screenshot

Na današnji datum 2004. godine, voditeljica talk showa Oprah Winfrey poklonila je cijeloj svojoj publici tada najnovije Pontiac G-6 sedan aute, svaki u vrijednosti od 28,500$. Sretnih 276 statista nisu slučajno izabrani. Naime, Oprah je u dogovoru s producentima odabrala prijavljene pojedince kojima je auto bio izrazito potreban, a nisu ga posjedovali zbog svoje financijske situacije. Nakon kultne scene u kojoj se Oprah dere “Everybody gets a car! Everybody gets a car!”, a publika vrišti i pada u delirij, jedan medijski ekspert epizodu je nazvao “jednom od najboljih promocijskih akcija u povijesti televizije”.

Nedugo nakon epizode, izbio je skandal. Za početak, auti nisu bili poklon od Oprah, već marketinški trik samog Pontiaca, koji se nadao ovim potezom povećati entuzijazam oko novih auta. Iako je kompanija platila državne poreze za svaki donirani auto, i dalje je svaki pojedinac u publici dugovao federalni porez u iznosu od 6000$. “Pobjednici” su u konačnici podigli kredite kako bi otplatili aute, mijenjali dobivene za neke jeftinije Pontiacove ili ih u konačnici prodali. “To i nije baš besplatan auto, dobili smo auto jeftiniji za 75%, ali to i dalje nije tako loša situacija”, zaključio je jedan od pobjednika.

(Visited 133 times, 1 visits today)

Komentari