Istaknuto
15.03.2018.

Ususret koncertnoj promociji novog EP-a “Valovi” u Močvari ovog petka razgovarali smo s pjevačicom i gitaristicom Lucijom Ivšić i novim bubnjarem Goranom Nježićem o planovima Punčki, ljetu i uspomenama.

11.03.2018.

"Comic Sans" Nevija Marasovića komičan je prikaz odnosa između oca i sina koji se silno razliku, ali su i silno nalik jedan drugome.

Film

Prošlo je 10 godina od kada je Oprah svojoj publici "poklonila" 300 automobila!

13.09.2014. Laura Sinovčić
foto: screenshot

foto: screenshot

Na današnji datum 2004. godine, voditeljica talk showa Oprah Winfrey poklonila je cijeloj svojoj publici tada najnovije Pontiac G-6 sedan aute, svaki u vrijednosti od 28,500$. Sretnih 276 statista nisu slučajno izabrani. Naime, Oprah je u dogovoru s producentima odabrala prijavljene pojedince kojima je auto bio izrazito potreban, a nisu ga posjedovali zbog svoje financijske situacije. Nakon kultne scene u kojoj se Oprah dere “Everybody gets a car! Everybody gets a car!”, a publika vrišti i pada u delirij, jedan medijski ekspert epizodu je nazvao “jednom od najboljih promocijskih akcija u povijesti televizije”.

Nedugo nakon epizode, izbio je skandal. Za početak, auti nisu bili poklon od Oprah, već marketinški trik samog Pontiaca, koji se nadao ovim potezom povećati entuzijazam oko novih auta. Iako je kompanija platila državne poreze za svaki donirani auto, i dalje je svaki pojedinac u publici dugovao federalni porez u iznosu od 6000$. “Pobjednici” su u konačnici podigli kredite kako bi otplatili aute, mijenjali dobivene za neke jeftinije Pontiacove ili ih u konačnici prodali. “To i nije baš besplatan auto, dobili smo auto jeftiniji za 75%, ali to i dalje nije tako loša situacija”, zaključio je jedan od pobjednika.

(Visited 127 times, 1 visits today)

Komentari