Istaknuto
04.08.2018.

O skandaloznoj i pravno upitnoj smjeni Nataše Rajković s mjesta programske voditeljice Kulture SC-a te budućnosti Teatra &TD upitali smo za komentar istaknute, nagrađivane i cijenjene hrvatske kazališne redatelje koji su tijekom karijere djelovali u legendarnom kazalištu u Savskoj 25.

29.07.2018.

Oliver Dragojević utkao se u toliko obiteljskih priča i zajedničkih trenutaka da smo zaboravili obraćati pažnju da je tu. I kako to valjda uvijek biva, dok netko ne uzdrma svakodnevnicu koju imamo, dok ne uzme njen komadić, ne primjećujemo da je tu i da je silno vrijedna.

Film

Organizatori posvetili 40. Telluride Film Festival Rogeru Ebertu

30.08.2013. Nikola Šimić
foto: facebook.com

foto: facebook.com

Slavni filmski kritičar Roger Ebert koji je ranije ove godine preminuo u 70. godini postao je jedna od četiri osobe kojima je ovogodišnji festival u gorskom dijelu Colorada posvećen. Zvijezda filmske kritike, jedan od malobrojnih kritičara koji je u Hollywoodu dosegao status koji  glumci i redatelji čije filmove kritizirao i hvalio, godinama je posjećivao filmski festival u Telluride, malom gradskom gradiću, te ga kritikama njihovih prikazivanih filmova popularizirao među hollywoodskim velikanima. Tako je jednom prilikom Telluride opisao kao”Cannes koji je umro i otišao u raj”.

Ovogodišnji filmski festival, koji je počeo jučer, trajat će do 2. rujna. Među filmovima koji se prikazuju na festivalu, a koje možete očekivati i kao ozbiljne natjecatelje u ovogodišnjoj sezoni nagrada ističu se All Is Lost (J.C. Chandor), Inside Lleywn Lewis (braća Coen), Labor Day (Jason Reitman), Nebraska (Alexander Payne) te dobitnik Zlatne palme La Vie d’Adele.

 

 

 

(Visited 35 times, 1 visits today)

Komentari