Istaknuto
18.02.2018.

Mlada redateljica Lea Anastazija Fleger jedna je od najvećih nada hrvatskog kazalištu. Nakon dvije iznimno hvaljene predstave u HNK u Varaždinu, crne komedije "Bog masakra" i mjuzikla "Prošlih pet godina", čekaju je prvi projekti u Zagrebačkom kazalištu mladih i na Dubrovačkim ljetnim igrama.

18.02.2018.

Svi su čuli za onaj provokativni dio Frljićeve interpretacije Pirandellove drame u Satiričkom kazalištu Kerempuh, no u suštini predstave nalaze se potraga za autentičnim identitetom i borba protiv pasivnosti.

Film

Organizatori posvetili 40. Telluride Film Festival Rogeru Ebertu

30.08.2013. Nikola Šimić
foto: facebook.com

foto: facebook.com

Slavni filmski kritičar Roger Ebert koji je ranije ove godine preminuo u 70. godini postao je jedna od četiri osobe kojima je ovogodišnji festival u gorskom dijelu Colorada posvećen. Zvijezda filmske kritike, jedan od malobrojnih kritičara koji je u Hollywoodu dosegao status koji  glumci i redatelji čije filmove kritizirao i hvalio, godinama je posjećivao filmski festival u Telluride, malom gradskom gradiću, te ga kritikama njihovih prikazivanih filmova popularizirao među hollywoodskim velikanima. Tako je jednom prilikom Telluride opisao kao”Cannes koji je umro i otišao u raj”.

Ovogodišnji filmski festival, koji je počeo jučer, trajat će do 2. rujna. Među filmovima koji se prikazuju na festivalu, a koje možete očekivati i kao ozbiljne natjecatelje u ovogodišnjoj sezoni nagrada ističu se All Is Lost (J.C. Chandor), Inside Lleywn Lewis (braća Coen), Labor Day (Jason Reitman), Nebraska (Alexander Payne) te dobitnik Zlatne palme La Vie d’Adele.

 

 

 

(Visited 28 times, 1 visits today)

Komentari