Istaknuto
12.11.2018.

Stan Lee, 95-godišnji otac, majka i kum plejade upečatljivih i legendarnih superjunaka Svemira zvanog Marvel, preminuo je jutros nakon što je hitno prevezen u bolnicu.

07.11.2018.

Ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a sve ostalo je na vama. Vi odlučujete koji novitet zaslužuje biti na vrhu.

Film

Organizatori posvetili 40. Telluride Film Festival Rogeru Ebertu

30.08.2013. Nikola Šimić
foto: facebook.com

foto: facebook.com

Slavni filmski kritičar Roger Ebert koji je ranije ove godine preminuo u 70. godini postao je jedna od četiri osobe kojima je ovogodišnji festival u gorskom dijelu Colorada posvećen. Zvijezda filmske kritike, jedan od malobrojnih kritičara koji je u Hollywoodu dosegao status koji  glumci i redatelji čije filmove kritizirao i hvalio, godinama je posjećivao filmski festival u Telluride, malom gradskom gradiću, te ga kritikama njihovih prikazivanih filmova popularizirao među hollywoodskim velikanima. Tako je jednom prilikom Telluride opisao kao”Cannes koji je umro i otišao u raj”.

Ovogodišnji filmski festival, koji je počeo jučer, trajat će do 2. rujna. Među filmovima koji se prikazuju na festivalu, a koje možete očekivati i kao ozbiljne natjecatelje u ovogodišnjoj sezoni nagrada ističu se All Is Lost (J.C. Chandor), Inside Lleywn Lewis (braća Coen), Labor Day (Jason Reitman), Nebraska (Alexander Payne) te dobitnik Zlatne palme La Vie d’Adele.

 

 

 

(Visited 44 times, 2 visits today)

Komentari