Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Knjige

Originalni rukopisi knjige “Breakfast at Tiffany’s” prodani na online aukciji

29.04.2013. Paula Osojnik
foto: facebook.com

foto: facebook.com

Svi ljubitelji Audrey Hepburn zasigurno su jednom, ako ne i više puta gledali film Doručak kod Tiffanyja (Breakfast at Tiffany’s). To je djelo nastao prema istoimenom romanu slavnog američkog pisca Trumana Capotea čija su djela priznati svjetski klasici. Nedavno su na online aukciji originalni rukopisi ovog poznatog djela prodani za čak 306 tisuća dolara.

Online dražbu organizirala je aukcijska kuća RR Auction, a sretnik koji je za veliki novčani iznos kući ponio originalne rukopise jest ruski milijarder Igor Sosin. Njegova je nakana izložiti ih u Moskvi i Monacu. Očekivana cijena ovih vrijednih rukopisa nastalih 1958. godine bila je pedesetak tisuća manje, no Sosin se nije libio ponuditi više za same originale.

Radnja knjige Breakfast at Tiffany’s smještena je u 1943. godinu, a prati život mlade Holly Golightly (Hepburn), bogatašice  koja upoznaje neimenovanog pisca nadimka Fred, koji je ujedno i pripovjedač knjige te s njim razvija prijateljstvo i ljubavnu vezu. Zanimljivo, lik Holly je u početku pisanja knjige, kao i u originalnim rukopisima, Capote nazvao Connie Gustafson, no kasnije ju je preimenovao u novu ikonu književnog svijeta.

foto: facebook.com

foto: facebook.com

Osim ovog klasika svjetske književnosti, Truman je najpoznatiji po svojim knjigama Hladnokrvno ubojstvo (njegov jedini krimić) te po privijencu Drugi glasovi, druge sobe (Other Voices, Other Rooms). Autor je umro 1984. godine od posljedica predoziranja.

(Visited 84 times, 1 visits today)

Komentari