Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Nagrade

Osvojite karte za Laibach i Quasarr na 18. Špancirfestu

08.08.2016. Ziher.hrFoto: facebook.com/spancirfest

Varaždinski festival dobrih emocija počinje u petak, 19. kolovoza. Jučer smo podijelili ulaznice za koncerte koji se odvijaju prvi dan na Pan pozornici (Stari grad), a danas dijelimo 2 x 1 ulaznicu za koncerte slovenskog Laibacha i riječkog Quasarra koji će se održati u subotu, 20. kolovoza. Laibach je jedan od najpoznatijih regionalnih bendova koji nisu nužno samo glazbenici. Uvijek provokativni i avangardni, postoje već više od 30 godina. Ako ćemo tražiti njihovo žanrovsko opredjeljenje, najbolje je opisati ih kao umjetničko-glazbeni projekt koji kombinira elektronsku s eksperimentalnom glazbom i industrialom. Koliko daleko sežu njihove granice govori da su prošle godine svirali u  Sjevernoj Koreji u sklopu proslave 70. godišnjice oslobođenja zemlje od japanske okupacije. S posljednjim albumom „Spectre“, iz 2014. godine, nisu se promijenili. Ostali su dosljedni svojem specifičnom stilu te donijeli nam nove pjesme – poput The Whistleblowers ili Eurovision – u repertoar.

Drugi bend koji će nam se taj dan predstaviti na pozornici kod Starog grada je riječki Quasarr. Nastao je početkom 2000. godine, a stvaraju glazbu koja se ne čuje toliko često pod hrvatskim nebom. Njihovi live nastupi su rijetko viđen audio i vizualni doživljaj te pokušavaju zadržati njegovanje visokih skladateljskih i izvedbenih standarda. Za album „Quasarr“ iz 2008. godine dobivaju brojne nominacije te nominaciju za Porin u katergoriji za najbolji album alternativne glazbe. Također imaju i dvije nominacije za Zlatnu Kooglu. Dobitnici su nagrade Porin za pjesmu Ljubav u kojoj je gostovala Josipa Lisac. Posljednji album „Sjene“ izašao je krajem 2015. godine, a kritika nije štedjela riječi hvale. Trenutno su jedan od zanimljivih i najboljih bendova na našim prostorima, s ogromnim potencijalom za daljnji razvitak.

Ziher. hr i Špancirfest vode vas na dva audio-vizualna spektakla koji će se odviti 20. kolovoza pod bedemima Starog grada u Varaždinu.  Sve što trebate napraviti je u komentaru ispod objave na fejsu ostaviti pjesmu od nekog od dvojice navedenih izvođača, a mi imamo spremnu 2×1 ulaznicu. Imena dva sretna dobitnika objavit ćemo u srijedu, 10. kolovoza.

(Visited 97 times, 1 visits today)

Komentari