Istaknuto
20.01.2017.

Osvrnemo li se na prethodnu izložbenu 2016. godinu, možemo biti prilično zadovoljni. U našoj metropoli imali smo priliku vidjeti izložbe najrazličitijeg karaktera i opsega koje su uključivale značajna umjetnička imena i vrlo dobro osmišljene kustoske koncepcije. Sudeći prema dosad objavljenom rasporedu najvećih zagrebačkih muzeja, očekuje nas vrlo uzbudljiva izlagačka sezona i u 2017. godini.

18.01.2017.

Sinoć je u Galeriji Prsten otvorena izložba slavnog njemačkog umjetnika Antona Högera pod nazivom ”Ravnoteža”. Höger je pripadnik bečke škole fantastičnog realizma koja je prepoznatljiva po nestvarnim, sanjarskim motivima u raskošnome stilu manirizma, razrađenoj tehnici starih talijanskih i nizozemskih majstora. Ovom prilikom umjetnik izlaže svojih četrdesetak radova nastalih od 2003. godine pa sve do danas.

Nagrade

Osvojite ulaznice za Outlook Festival Launch party na kojem će vas rasplesati Iration Steppasi

06.05.2016. Ziher.hrFoto: Press

Kako bi zagrijali publiku za nadolazeći deveti Outlook festival, u Zagreb tako 7. svibnja po prvi put stižu velikani dub scene – Iration Steppas! Njihov nastup u DJ varijanti u klubu Sirup bit će uvod u ono što nas očekuje na velikom koncertu otvaranja festivala u pulskoj Areni, a zatim i sljedeća četiri dana na tvrđavi Punta Christo. Iration Steppas će u punom live izdanju pozornicu dijeliti s glavni gostom festivala – Damian Marleyem.

Približava se Outlook Festival, najveće europsko slavlje bass glazbe i soundsystem kulture! Od 31. kolovoza do 4. rujna najbolji svjetski glazbenici iz svijeta hip-hopa, duba, reggae, drum & bassa, dubstepa i svih nijansi između okupit će se na pet dana dobrih vibracija i kvalitetne glazbe u domu festivala, tvrđavi Punta Christo pored Pule. Listu izvođača s oko 200 imena predvodi Damian Marley, koji će velikim koncertom upulskoj Areni otvoriti festival. Istu večer na pozornicu Arene će se popeti legendarni britanski soundsystem Iration Steppasi, koji u Zagreb po prvi put stižu 7. svibnja, na službeni launch party Outlook festivala, uz podršku Seasplash Festivala, koji će se na istoj magičnoj tvrđavi održati od 21. do 24. srpnja.

Iration Steppas dolaze sa samog vrha dub svijeta. Godine 1990. krenuli su kao kolekcionari vinila i dubplate selektori s vlastoručno izrađenim soundsystemom, a ubrzo nakon toga počeli su stvarati glazbu u vlastitom studiju High Rise. Slijedeći stope legendarnih soundsystema koji su ga inspirirali, Mark Iration je sa svojim partnerom Dennis Rooticalom, stvorio vrlo prepoznatljiv Iration Steppas stil kojemu ni jedan duber ne može odoljeti! Irationova glazbena inspiracija seže u 70-te i 80-te kada su dub svijetom vladali, i dalje vladaju, najpoznatiji svjetskim soundsystemi, Jah Shaka i JahTubbys. Već sa svoja prva dva izdanja ‘Scud Missile‘ i ‘High Rise Vibrations‘ osvojili su naklonost publike i kritike. Zahvaljujući posebnoj atmosferi i stilu koje njeguju na nastupima, a koju će publika moći doživjeti i u klubu Sirup, danas je glazba Iration Steppasa poznata na međunarodnoj razini. Kao podrška programu nastupa kombinacija stare i nove zagrebačke dub škole, odnosno prvi zagrebački soundsytem Bass Culture te Jahstice sound, članovi benda Bamwise. Više pročitajte ovdje i pridružite se Facebook eventu. Sirup pleše od ponoć do 07 ujutro, a ulaznica je 60kn do 01 i 70 nakon.

Ziher dijeli 2×1 upad za ovaj event sve što morate napraviti jest podijeliti objavu pod opcijama ‘javno’ i u komentar na našoj Facebook stranici napisati vaše ime i prezime. Dobitnike objavljujemo sutra.

Komentari