Istaknuto
19.07.2018.

Tri autorska projekta, jedna opera, jedan mjuzikl, praizvedba jednog suvremenog hrvatskog teksta i uprizorenje jednog klasičnog naslova - to su najbolje predstave u sezoni 2017./18. koje se izdvajaju po svojoj kvaliteti, originalnosti, izvrsnoj režiji i glumačkim ostvarenjima.

18.07.2018.

Prošle godine počeli smo praksu filmova i albuma starih deset godina, tako i ove nastavljamo s filmskim naslovima, ovaj put iz 2008. godine.

Glazba

Otkriveno prvih 80 imena 9. Outlook festivala

26.01.2016. Ziher.hrFoto: press

Nakon prošlogodišnjeg rasprodanog izdanja, deveti Outlook festival je upravo otkrio prvih osamdeset imena koji se pridružuju ovoj velikoj ljetnoj glazbenoj avanturi. Od 31. kolovoza do 4. rujna, u svoj dom na tvrđavi Punta Christo pored Pule, Outlook će dovesti monumentalnu listu izvođača; bendova, producenata, kolektiva, DJ-a i izdavačkih kuća koja obuhvaća sve generacije i stilove bass glazbe. Tako će obalu Hrvatske, točnije Pulu, ove godine između ostalih posjetiti Damian Marley, Kano, Hiatus Kaiote, Goldie MBE, Section Boyz, Noisia, Channel One, Little Simz i mnogi drugi.

Nakon prošlogodišnjih nezaboravnih sedam sati glazbe uz 40 izvođača i koncert r’n’b dive Lauryn Hill iz 2014. Outlook će ove godine otvoriti Damian ‘JR. GONG’ Marley. Najmlađi sin glazbene legende Boba Marleya, vrlo je uspješan reggae i dancehall glazbenik, koji nastupa još od svoje 13 godine. Poznat je po svojim samostalnim izdanjima, ali i suradnjama s drugim glazbenicima poput Nasa, Bobby Browna, Cypress Hilla, Skrillexa. Damian je bio član super-grupe SuperHeavy zajedno s Mickom Jaggerom, Joss Stone i Daveom Stewartom iz Eurythmicsa.

Foto: facebook.com/outlookfestival

Foto: facebook.com/outlookfestival

Na samoj festivalskoj lokaciji, poluotoku Štinjanu, plaži i tvrđavi Punta Christo do nedjelje 4. rujna publiku očekuje drum and bass ikona Andy C, hip-hop kralj Joey Bada$$, a legende Slum Village, David Rodigan i Channel One dijelit će pozornice sa svježim snagama: Henry Wu, Section Boyz,LEVELZ, Iglooghost i A-F-R-O. Jaku grime scenu predstavit će nova imena AJ Tracey, Hi5 Ghost & Boofy, Madam X, Lady Leshurr iStormzy, zajedno s pionirima; Elijah & Skilliam, Riko Dan, Kano, DJ Q iFlowdan. I ove godine hip-hop će zavladati festivalom čemu najbolje svjedoči dosadašnji izbor imena: Lex Luger, Mick Jenkins, Tropkillaz, a uličnim stilom Outlook će osvježiti Akala, Cas is Dead, Rejjie Snow iSection Boyz. Temelji Outlook festivala čvrsto su vezani uz soundsystem kulturu, a počast tom dijelu glazbene povijesti odaje se upravo u posebno dizajniranim razglasima, među najboljima u svijetu. Njih će zatresti i uvijek jak izbor reggae i dub glazbenika među kojima su i legende Jah Shaka,Channel One, Mungos Hi Fi, Mad Professor, Prince Fatty, Congo Natty ft Iron Dread i Dub Smugglers.

I ove godine očekujemo zlatnu listu izvođača iz nešto bržeg i žešćeg svijeta drum’n’bassa i junglea, a među njima više od 20 velikana: Goldie, Alix Perez, Hazard, Ivy Lab, Andy C, Lenzman, Commix, Ant TC1, Calibre,DLR, Doc Scott, Dom & JKenzo, LSB, Marcus Intalex, MC DRS, Med School, Onemind, Mako i Skeptical samo su neki od njih. Tvrđava Punsta Christo će se tresti uz zvukove dubstepa iz ruku Commodoa, Goth-Trada,Jacka Sparrowa, Kahna & Neeka, Noisiae i Gantza te velikog Male. Garage, house, bass, r’n’b i sve između svirat će MJ Cole, Josey Rebelle,DJ Betty, Artful Dodger. Ovo su samo neka od stotina imena koje će Outlook otkriti u sljedećim mjesecima, a sudeći po prvim najavama očekuje nas najjače izdanje do sada.

 

Smješten na napuštenoj austro-ugarskoj tvrđavi, na pitoresknoj istarskoj obali, preko puta brijunskog otočja, Outlook festival svoj je dom našao na jednoj od najljepših festivalskih lokacija u Europi. Između pozornica, festivalskog kampa Brioni, plaže i zabava na brodovima, posjetitelji će naći idealnu kombinaciju dnevnog odmaranja uz more i plesa do dugo u noć. I sve to začinjeno najboljim razglasima na svijetu.

Outlook festival u prodaju je pustio ograničen broj od 300 povoljnijih festivalskih ulaznica za posjetitelje iz Hrvatske i regije; Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Kosova po cijeni od 660kn, nakon čega će cijena biti 850kn. Od ove godine kupovina povoljnijih ulaznica omogućena je i za državljane Slovačke, Rumunjske, Bugarske, Češke, Ukrajine, Litve, Estonije i Rusije. Festivalske ulaznice i ulaznice za Outlook Arenu po cijeni od 240kn mogu se kupiti putem Entrio sistema te na pretprodajnim mjestima diljem zemlje.

(Visited 82 times, 1 visits today)

Komentari