Istaknuto
17.04.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Nadam se da i u ovom izdanju za mjesec veljaču ima za svakog ponešto. Melodičnog black metala mi je previše za barem par mjeseci.

17.04.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Nova glazba ima sedam domaćih singlova koji se natječu ovog tjedna za vaše glasove, a tu je i pet stranih preporuka za slušanje.

Glazba

OTP world stage na INmusic festivalu ugostit će NLV, The Belle Infidels i Mel & Django Set

06.05.2015. Ziher.hrFoto: press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Ovogodišnji INmusicov OTP world stage ugostit će tri hrvatska benda u kojima se za mikrofonom nalaze djevojke: NLV (Nikol, Luka i Vedran), The Belle Infidels te Mel & Django Jet.

Skupina NLV (Nikol, Luka i Vedran) dolazi iz Pule. Nikol, Luka i Vedran glazbom se bave još od djetinjstva, a zajedno sviraju od 2013. godine. Prvi EP „…and who are you?“ iz 2014. godine osvojio je publiku i osigurao pohvale u medijima. Naslov EP-a predstavlja odgovor na kritike specifičnog naziva njihovog benda – NLV (Nikol, Luka i Vedran) te time idu ka cilju razbijanja stereotipa umjetničkih imena. Glazba ove trojke koristi se i kao soundtrack za dokumentarnu seriju “Generacija Y”.

Mladi zagrebački bend The Belle Infidels svira i stvara eklektični indie/garage rock od 2012. godine. Ivana, Jakov, Matej i Matko rade autorsku glazbu na tragu bendova kao što su Arctic Monkeys, Bloc Party i The National, koju karakteriziraju emocionalni tekstovi, dinamični ritmovi i razigrane melodijske linije predvođene snažnim ženskim vokalom. Do sada iza sebe imaju imaju brojne samostalne nastupe, a njihov prvi EP trebao bi izaći ove jeseni.

Foto: press

Foto: press

Na pozornici OTP-a predstavit će se još jedna hrvatska kantautorica – Melita Lovričević. Melita je dosada surađivala s brojnim glazbenicima, a na INmusic festivalu će uz pratnju akustičnog kvarteta nastupiti pod imenom Mel & Django Jet. Suradnja ovog gypsy swing sastava i jazz vokalistice logičan je slijed prethodnih suradnja članova u drugim projektima te zajedničkom zaljubljenošću u ovaj žanr i vlastitu interpretaciju ostavštine Djanga Reinhardta. Django Jet je akustični kvartet kojeg čine klarinet, dvije gitare i kontrabas. Od 2009. publici predstavljaju gypsy swing glazbu nastalu u Francuskoj tridesetih godina prošlog stoljeća. Kažu da se ne boje nikoga, a raduju se svima. Dakle, neće se uplašiti brojne publike INmusic festivala, a radost za vrijeme njihovog nastupa bit će obostrana.

Foto: press

Foto: press

Ovogodišnje, jubilarno izdanje INmusic festivala će osim njih uveličati ranije najavljeni Florence + the Machine, FFS (Franz Ferdinand & Sparks), Placebo, Paolo Nutini, Of Monsters and Men, La Roux, Black Rebel Motorcylce Club, Eagles of Death Metal, Frank Turner and the Sleeping Souls, Death Cab For Cutie, Future Islands, ANTEMASQUE, Kate Tempest, Aziza Brahim, Batida, Mike Skinner, Rambo Amadeus, Repetitor, Jonathan, Halka, Sassja, Muscle Tribe of Danger and Excellence, Ashes You Leave, The Mirror Trap i Katalina Kicks.

INmusic festival održava se od 22. do 24. lipnja 2015. godine, a ulaznice za deseto izdanje INmusic festivala dostupne su po cijeni od 349 kuna preko INmusic Webshopa, u Dirty Old Shopu te se mogu uplatiti u svim poslovnicama OTP banke u Hrvatskoj. U tijeku je i posebna ponuda OTP banke: ako se pri kupovini ulaznica za INmusic ugovori kartica OTP banke (bez upisnine i članarine), banka na karticu vraća 50 kn – ali je ova ponuda ograničena. Kamperska ulaznica za 7 dana kampiranja iznosi 200 kn.

(Visited 186 times, 1 visits today)

Komentari