Istaknuto
20.03.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi glasanjem odaberite svog favorita.

18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U veljači su nam kroz player prolazili Šumovi protiv Valova, Paul The Walrus, Stephany Stefan, Crvi, Akademija, Die Zoone, S kim ja radim i Kojoti.

Vizart

Otvara se peti ArtOmat

11.12.2014. Petra PlivelićVrijeme čitanja: 3 minute
Foto: facebook.com/events

Foto: facebook.com/events

Ove godine se održava peti po redu sajam nekonvencionalnih umjetničkih predmeta pod nazivom – ArtOmat. Održava se od 12. do 21. prosinca u Domu hrvatskih likovnih umjetnika na Trgu žrtava fašizma (tj. u popularno zvanoj Džamiji).

Otvorenje će se održati u petak, 12. prosinca 2014. u 19 sati u Domu hrvatskih likovnih umjetnika. Prvog dana posjetitelje će zabaviti DJ Itch, pravog imena Sanjin Kaštelan, koji će glazbeno upotpuniti cijelu atmosferu. Na sajmu će izlagati čak 75 selektiranih izlagača, redom umjetnika i kreativaca koji djeluju u različitim područjima dizajna i primijenjene umjetnosti. Detaljan popis izlagača možete pronaći na web stranici ArtOmata. Publici će predstaviti unikatne autorske radove po pristupačnim cijenama. Nakon otvorenja slijedi bogati program, participatorne izložbe, DIY radionice, performansi i glazbeni nastupi.

Foto: facebook.com/HDLU-Hrvatsko-Drustvo-Likovnih-UmjetnikaCroatian-Association-of-Artists

Foto: facebook.com/HDLU-Hrvatsko-Drustvo-Likovnih-UmjetnikaCroatian-Association-of-Artists

U sklopu ArtOmata prostor Galerije Bačva od 13. do 15. prosinca postat će mjesto ujedinjenja stvaralačkih snaga umjetnika, sudionika i djece koji će se na radionici “United Creation – Ujedinjena Kreativnost” kolektiva C.R.T.A. baviti crtanjem, u raznim oblicima. Nakon toga, u utorak 16. prosinca, u istoj će se galeriji održati projekt pod nazivom “Od iluzije do inkluzije”, Kazališta slijepih i slabovidnih Novi Život. U srijedu, 17. prosinca održat će se umjetnički event “Artist speed dating”, kojeg je pripremila vizualna umjetnica Martina Miholić. Kroz projekt, posjetitelji će u brzinskom petominutnom formatu moći upoznati vizualne umjetnike. Od 18. do 21. prosinca, japanska umjetnica Akiko Sato otvara svoj umjetnički prostor – točnije “Grad od kartona i ljubavi” koji je otvoren za sve posjetitelje sa željom da participiraju u stvaranju zajedničkog rada. Detaljan program možete naći na web stranici ArtOmata.

Ovaj bogati sadržaj upotpunjuju i DIY – do it yourself radionice koje ArtOmat njeguje od samih početaka i to kroz format osam edukativnih radionica. Posjetitelji će na njima moći sami izraditi božićne poklone svojim bližnjima i usput naučiti nešto novo. Radionice su besplatne i za njih se ne treba ranije prijavljivati, dovoljno se samo pojaviti. Raspored održavanja radionica možete pronaći na web stranici ArtOmata.

cekate.hr

cekate.hr

Zadnji dan ArtOmat-a, 21. prosinca, obilježit će 2. Maraton kratkometražnih filmova koji Hrvatski audiovizualni centar organizira već drugu godinu zaredom, ali prvi put u sklopu ArtOmat-a. Najmlađi posjetitelji moći će u Klubu HDLU-a uživati u seriji animiranih filmova Profesor Baltazar – Zvjezdani kvartet. Nakon projekcija, klinci će naučiti kako pokrenuti najzanimljivije oblike i elemente iz kultne serije i pripremiti se za izradu jednostavnih optičkih igračka kao što su zoetrop, taumatrop i flip book uz edukativno vodstvo umjetnice Vide Guzmić. ArtOmat će zatvoriti SILABA bend koji se temelji na fuziji afričke i zapadne glazbe te vatreni performans žonglerske skupine Vatrenjaci u 20 sati.

ArtOmat je otvoren svakodnevno od 12 do 20 sati, a ulaz i sav popratni program su besplatni.

(Visited 163 times, 1 visits today)

Komentari