Istaknuto
15.10.2018.

Dobre knjige uvijek su u modi. Svakog tjedna ćemo vam odabrati po tri nove knjige koje možete pronaći na policama domaćih knjižara, a uz malo sreće, neke od njih mogu biti vaše.

14.10.2018.

Priča o dvoje ljudi - kroz desetljeća - bez obzira na uspjeh ranijih izdanja, ostaje klasik koji uvijek može (p)ostati suvremen.

Vizart

Otvoren Muzej automobila Ferdinand Budicki

04.07.2013. Eleonora Glišić
Foto: facebook.com/ MUZEJ AUTOMOBILA FERDINAND BUDICKI & www.otk-ferdinandbudicki.hr

Foto: facebook.com/ MUZEJ AUTOMOBILA FERDINAND BUDICKI & www.otk-ferdinandbudicki.hr

Muzej automobila Ferdinand Budicki od danas je otvoren za posjetitelje u Ulici Ljudevita Posavskog 48. Građani, koji izložbu nisu već pogledali u Noći muzeja 25. siječnja kada je Muzej bio iznimno otvoren za javnost, moći će vidjeti starodobne automobile, motore i bicikle, te mnogobrojne tematske izložbe fotografija. Posjetitelji od akcije moći će sudjelovati u raznim tehničkim radionicama, predavanjima i tribinama, restauracijama te pogledati projekcije filmova. Do sada je prikupljeno nekoliko tisuća fotografija, a mnoge od njih još nisu viđene i ne nalaze se u vlasništvu ni jedne gradske i državne institucije jer su prikupljene iz obiteljskih albuma prvih automobilista na ovim prostorima. Također je prikupljeno nekoliko sati dokumentarnog filmskog materijala u razdoblju od 1909. do 1990. godine na temu automobilizma u Hrvatskoj. Organizatori ističu kako će jedan od glavnih ciljeva Muzeja bit osnivanje Društva za proučavanje povijesti automobilizma u Hrvatskoj koje će se baviti prikupljanjem i arhiviranjem građe, održavanjem raznih tematskih predavanja i na koncu tiskanjem novih monografija na spomenutu temu.

(Visited 205 times, 1 visits today)

Komentari