Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Vizart

Otvoren Muzej automobila Ferdinand Budicki

04.07.2013. Eleonora GlišićVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: facebook.com/ MUZEJ AUTOMOBILA FERDINAND BUDICKI & www.otk-ferdinandbudicki.hr

Foto: facebook.com/ MUZEJ AUTOMOBILA FERDINAND BUDICKI & www.otk-ferdinandbudicki.hr

Muzej automobila Ferdinand Budicki od danas je otvoren za posjetitelje u Ulici Ljudevita Posavskog 48. Građani, koji izložbu nisu već pogledali u Noći muzeja 25. siječnja kada je Muzej bio iznimno otvoren za javnost, moći će vidjeti starodobne automobile, motore i bicikle, te mnogobrojne tematske izložbe fotografija. Posjetitelji od akcije moći će sudjelovati u raznim tehničkim radionicama, predavanjima i tribinama, restauracijama te pogledati projekcije filmova. Do sada je prikupljeno nekoliko tisuća fotografija, a mnoge od njih još nisu viđene i ne nalaze se u vlasništvu ni jedne gradske i državne institucije jer su prikupljene iz obiteljskih albuma prvih automobilista na ovim prostorima. Također je prikupljeno nekoliko sati dokumentarnog filmskog materijala u razdoblju od 1909. do 1990. godine na temu automobilizma u Hrvatskoj. Organizatori ističu kako će jedan od glavnih ciljeva Muzeja bit osnivanje Društva za proučavanje povijesti automobilizma u Hrvatskoj koje će se baviti prikupljanjem i arhiviranjem građe, održavanjem raznih tematskih predavanja i na koncu tiskanjem novih monografija na spomenutu temu.

(Visited 218 times, 1 visits today)

Komentari