Istaknuto
13.07.2018.

Uoči koncerta Mayalesa u Muzeju suvremene umjetnosti, sjeo sam s Petrom Beluhanom u jedan kvartovski kafić na Sigečici pa smo porazgovarali o "Simbolu za sunce", trenutnoj postavi benda, ovogodišnjem INmusicu, što to znači biti autentičan na sceni i drugim temama.

02.07.2018.

Prošao je još jedan INmusic festival. Ovo su zaključna razmatranja i komentar Ziherove glazbene redakcije na trinaesti INmusic festival.

Vizart

Otvoren Muzej automobila Ferdinand Budicki

04.07.2013. Eleonora Glišić
Foto: facebook.com/ MUZEJ AUTOMOBILA FERDINAND BUDICKI & www.otk-ferdinandbudicki.hr

Foto: facebook.com/ MUZEJ AUTOMOBILA FERDINAND BUDICKI & www.otk-ferdinandbudicki.hr

Muzej automobila Ferdinand Budicki od danas je otvoren za posjetitelje u Ulici Ljudevita Posavskog 48. Građani, koji izložbu nisu već pogledali u Noći muzeja 25. siječnja kada je Muzej bio iznimno otvoren za javnost, moći će vidjeti starodobne automobile, motore i bicikle, te mnogobrojne tematske izložbe fotografija. Posjetitelji od akcije moći će sudjelovati u raznim tehničkim radionicama, predavanjima i tribinama, restauracijama te pogledati projekcije filmova. Do sada je prikupljeno nekoliko tisuća fotografija, a mnoge od njih još nisu viđene i ne nalaze se u vlasništvu ni jedne gradske i državne institucije jer su prikupljene iz obiteljskih albuma prvih automobilista na ovim prostorima. Također je prikupljeno nekoliko sati dokumentarnog filmskog materijala u razdoblju od 1909. do 1990. godine na temu automobilizma u Hrvatskoj. Organizatori ističu kako će jedan od glavnih ciljeva Muzeja bit osnivanje Društva za proučavanje povijesti automobilizma u Hrvatskoj koje će se baviti prikupljanjem i arhiviranjem građe, održavanjem raznih tematskih predavanja i na koncu tiskanjem novih monografija na spomenutu temu.

(Visited 193 times, 1 visits today)

Komentari